неділя, 01 квітня 2012 18:41

Тігіпко пообіцяв за наявності додаткових грошей підвищити зарплати бюджетникам

Тігіпко пообіцяв за наявності додаткових грошей підвищити зарплати бюджетникам
Тігіпко хоче почати підвищення зарплат з районного рівня Фото: novostiua.net

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко пообіцяв, що не зупиниться на вже оголошених соціальних ініціативах

"Якщо через три-чотири місяці з'являться якісь додаткові можливості в економіці, то можна робити це з задоволенням (піднімати зарплати бюджетникам - ред.). Тому що зарплати у бюджетників у держсекторі дуже низькі", - заявив Тігіпко в інтерв'ю тижневику ZN.UA.

"Мене дуже турбує, перш за все, районний рівень. Я вчора був в Донецькій області. У сільській місцевості зарплата у соціальних працівників - 1000 грн. А середня по області - 1400 грн. При таких заробітних платах найняти кваліфікованих людей дуже складно. Тому піднімати ці зарплати треба", - сказав він.

"Якби я це робив, то починав, перш за все, з районного рівня, тому що там ми вже маємо великі проблеми з фахівцями в управлінні культури (тому що вони отримують менше бібліотекаря). У нас не вистачає фахівців в управлінні освіти, тому що вони отримують менше кваліфікованого вчителя. Я вважаю, що це неправильно", - наголосив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Азарова вирішили порадитись, чи можна українцям додати 45 гривень до пенсії

Зазначимо, з сьогоднішнього дня в Україні підвищується рівень мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму. Відповідна норма передбачена в законі про державний бюджет на 2012 рік.

Так, з 1 квітня мінімальна зарплата зросте на 21 грн і становитиме 1094 грн. Погодинний розмір мінімальної зарплати становитиме 6,56 грн.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко пообіцяв за наявності додаткових грошей підвищити зарплати бюджетникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі