пʼятниця, 10 травня 2024 14:15

"Слузі" Клочку обрали запобіжний захід

"Слузі" Клочку обрали запобіжний захід
Нардепу призначили 12 млн грн застави. Фото: "Експрес"

Народному депутату від "Слуги народу" Андрієві Клочку Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави.

Його підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"10 травня слідчий суддя ВАКС підтримав позицію прокурора САП та застосував запобіжний захід у вигляді 12 млн грн застави до чинного народного депутата України, якого підозрюють у незаконному збагаченні на понад 11 млн грн", - йдеться у повідомленні.

Імені підозрюваного не називаються, але з огляду на матеріали справи зрозуміло, що йдеться про Клочка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці платять за житло "слуги" Клочка, який збирає елітний автопарк

Нардеп зобов'язаний прибувати за кожною вимогою до детектива, прокурора та суду, не відлучатися за межі Києва без дозволу правоохоронців, здати паспорти та утримуватися від спілкування зі свідками у справі.

Заставу необхідно внести не пізніше п'яти днів з дня обрання запобіжного заходу.

Строк дії обов'язків, покладених на підозрюваного - до 10 липня.

2 травня НАБУ та САП повідомили народному депутату від "Слуги народу" Андрію Клочку про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн.

За даними слідства, у 2020-2021 роках він набув у власність активи загальною вартістю 25 млн грн, хоча офіційний дохід та заощадження його та дружини за цей період становили не більше 14 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «"Слузі" Клочку обрали запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі