неділя, 19 травня 2024 15:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський відреагував на удар РФ по Харківщині

Зеленський відреагував на удар РФ по Харківщині
Ракети, бомби, артилерія - єдине, що дозволяє Росії продовжувати агресію, заявив президент Володимир Зеленський. Фото: ОП

Ракети, бомби, артилерія - єдине, що дозволяє Росії продовжувати агресію.

Це можливість тероризувати наші міста та громади, вбивати звичайних людей. Про це заявив президент України Володимир Зеленський, який відреагував на черговий обстріл Харківщини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна потребує більше зброї: Умєров розповів про ситуацію на Харківщині

"Лише сьогодні й лише внаслідок одного з обстрілів Харківщини 16 людей постраждали, п'ять - загинули. Мої співчуття рідним і близьким", - сказав глава держави.

Зеленський вкотре наголосив, що світ може зупинити російський терор - і для цього дефіцит політичної волі лідерів має бути подоланий.

"Два "Петріоти" для Харкова принципово змінять ситуацію. Системи ППО для інших наших міст і достатній обсяг підтримки для наших воїнів на передовій забезпечать програш російського терору. Дякую всім лідерам та державам, які це розуміють і діють дійсно рішуче, щоб наблизити справедливе завершення війни та відповідальність терористів", - підкреслив.

Російські загарбники зараз надають пріоритет захопленню Вовчанська на Харківщині.

Це дозволить окупантам отримати тактичну перевагу для подальшого наступу в області, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, захоплення Вовчанська є однією з тактичних цілей першої фази спроби наступу РФ на півночі Харківської області.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський відреагував на удар РФ по Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі