понеділок, 01 квітня 2024 20:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Глибокі удари по воєнному потенціалу Росії - відмінні. Президент сказав про нове завдання

Глибокі удари по воєнному потенціалу Росії - відмінні. Президент сказав про нове завдання
У березні ЗМІ повідомляли про удар українських дронів по Слов'янському нафтопереробному заводі в РФ. Фото: pravda.com.ua

Безпілотники - від FPV до наших ударних дронів - показують відмінні результати у глибоких ударах по воєнному потенціалу Російської Федерації.

Потрібно ще більше ефективних українських безпілотників. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє Gazeta.ua.

Глава держави сказав про "доволі тривалу й дуже детальну" нараду з військовими та урядовцями щодо дронів.

"Говорили сьогодні і про нюанси виробництва, і про підтримку та фінансування, про контракти, про необхідну гнучкість у визначенні пріоритетів. Саме те, чого вимагає війна, повинне вироблятися нашим оборонно-промисловим комплексом – стільки, скільки потрібно, так вчасно, як потрібно", - заявив Зеленський.

Зі слів президента, дрони "скажуть одне з вирішальних слів для перемоги".

"І це має бути українське слово, українські дрони, українська перемога, а отже, потрібно більше й більш ефективних українських безпілотників. Можемо це забезпечити", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії горить завод - видно стовп чорного диму

Також на нараді говорили про системи радіоелектронної боротьби, повідомив президент.

"Ми зараз маємо відчутну кількість українських розробок, маємо достатньо велике бажання наших виробників зміцнити нашу оборону засобами РЕБ. Забезпечуємо державний ресурс, максимум необхідного і працюємо над комплексними рішеннями. Такими рішеннями, які дадуть потрібне прикриття всьому фронту", - заявив Зеленський.

Кожен в уряді і кожен у Силах оборони та безпеки, хто відповідає за напрямок безпілотників, чітко знає свої завдання, сказав президент.

"Час, оперативність у виконанні завдань матиме вирішальне значення. І я дякую всім, хто працює на сто відсотків ефективно в цьому напрямі", - заявив глава держави.

Сьогодні президент зібрав зібрав нараду з військовими та урядовцями щодо виробництва дронів.

У січні безпілотник українського виробництва уразив ціль у Санкт-Петербурзі Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Глибокі удари по воєнному потенціалу Росії - відмінні. Президент сказав про нове завдання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі