пʼятниця, 22 грудня 2017 18:47

Наступного року армії куплять танки "Оплот"

Наступного року армії куплять танки "Оплот"
Україна купить 10 танків "Оплот" для ЗСУ. Фото: www.yaplakal.com

В Державному оборонному бюджеті на наступний рік закладено 300 млн грн на закупку сучасних танків "Оплот".

Про це розповів міністр оборони Степан Полторак в інтерв'ю "День".

Основні пріоритети фінансування Міноборони – оснащення військ сучасними зразками озброєння і військової техніки.

"Наш мінімальний запит на наступний рік становив 141,2 млрд грн. Фактично з держбюджету Міноборони одержало 86 млрд, що становить 2,58% ВВП. І навіть цей фінансовий ресурс дає можливість значно збільшити – на 21% – обсяг закупівлі й модернізації озброєнь і військової техніки", – заявив Полторак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Танки зламалися в бою: генерал заявив про серйозну проблему з бронетехнікою

Міністр додав, що виростуть також витрати на розвиток інфраструктури і експлуатаційні витрати, на утримання персоналу, підвищення живучості баз і арсеналів, будівництва житла та підготовку особового складу.

"Основні видатки розподілили так, щоб забезпечити виконання Збройними силами бойових завдань. До речі, за часи незалежності вперше виділено стільки коштів – 3 млдр грн на рік – на будівництво житла для військових. Звісно, ми потребуємо значно більшого ресурсу, але варто враховувати і можливості нашої економіки", – додав міністр.

Державне підприємство "СпецТехноЕкспорт" отримав контракт від європейської державної компанії на постачання комплектуючих до танків T-72. Для якої саме країни постачатимуть комплекти, тримають у таємниці. Постачатимуть їх протягом 2017-2019 років.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року армії куплять танки "Оплот"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі