субота, 13 квітня 2024 13:34

Чи зросте тариф на електроенергію - у Раді пояснили

Чи зросте тариф на електроенергію - у Раді пояснили
Російськими ударами значно пошкоджено українську енергосистему. Фото: slovoidilo.ua

Навіть якщо в Україні підніматимуть тарифи на електроенергію, вони не зростуть до ринкового рівня.

Водночас у парламенті шукають шляхи залучення коштів для відновлення української енергосистеми, пошкодженої російськими ударами. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус, передає Gazeta.ua.

"До ринкового рівня тарифи на енергію, думаю, все-таки не підвищуватимуться, навіть якщо вони будуть підвищуватися. Тому що ринковий рівень - це достатньо високий рівень, це той рівень, по якому зараз платять промислові споживачі", - сказав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попросили економити електроенергію ввечері

За його словами, насамперед слід порахувати, в яку суму державі обійдуться вже завдані руйнування. Потім потрібно шукати джерела, з яких можна взяти кошти на відновлення.

"Перш за все, це які є резерви на сьогодні. Друге, це яка може бути міжнародна допомога. Вона, зокрема, йде у вигляді обладнання. І так само може бути у вигляді якихось фінансів на відновлення нашої енергосистеми. І далі, третє подивитися, які в нас є ресурси в бюджеті. І які потрібні рішення по тарифах", - сказав Герус.

У парламенті зараз обговорюють усі можливі джерела фінансування відновлення енергосистеми. Разом з тим збільшення тарифів на електроенергію поки не розглядають.

Міністерство енергетики проводить розрахунки щодо перегляду тарифу на електроенергію для населення.

Для початку треба зрозуміти, наскільки можна відновити енергосистему для покриття всього споживання, розповіла заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук.

Зараз ви читаєте новину «Чи зросте тариф на електроенергію - у Раді пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі