четвер, 25 квітня 2024 12:13

Частина країни знову без світла: що відбувається в енергосистемі

Частина країни знову без світла: що відбувається в енергосистемі
Електростанції не можуть виробити достатньо енергії. Фото: pixabay.com

25 квітня в Україні графіки відключення електроенергії застосовуються на Харківщині та у Кривому Розі. В останньому лише для промисловості.

Також українці опинилися без світла й у інших регіонах, повідомили в Укренерго.

"Загалом ситуація в енергосистемі країни трохи покращилася, проте дефіцит електроенергії все одно зберігається, а через пошкодження, заподіяні ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії", - сказано в повідомленні.

Через негоду знеструмлено 2,8 тис. споживачів у Київській області. З інших причин в Україні знеструмлено 399 населених пунктів. Через бойові дії є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській областях. Із технічних причин - у Сумській та Чернігівській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: По всій країні запровадять контрольовані обмеження енергопостачання

"Через мережеві обмеження на лініях оператора системи передачі 24 квітня застосовувалися графіки відключень у Харківській області та для промисловості у Кривому Розі. Обмеження у цих регіонах діють і сьогодні", - йдеться у повідомленні Міненерго.

Споживання електроенергії в Україні було на 10% нижчим, ніж вчора в цей же час. Попри це, більшу частину доби в енергосистемі зберігається дефіцит електроенергії.

"Через пошкодження, заподіяні ракетними ударами росіян, електростанції не можуть виробити достатньо електроенергії, щоб покрити всі потреби споживачів", - пояснили енергетики.

Україна продовжує отримувати аварійну допомогу від Європи.

"Однак сьогодні її загальний обсяг дещо менший, ніж вчора, завдяки збільшенню виробництва на сонячних електростанціях", - повідомили у компанії.

Ситуацію полегшило включення до роботи блоку на тепловій електростанції. Його вивели з аварійного ремонту.

Протягом минулої доби в енергосистемі України зберігався дефіцит електроенергії на тлі пошкодження росіянами енергооб'єктів.

Через обмеження споживання без світла вчора залишалися 207 тис. споживачів на Харківщині, повідомила пресслужба Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «Частина країни знову без світла: що відбувається в енергосистемі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі