неділя, 21 квітня 2024 18:35

Як уповільнити старіння: пʼять простих кроків перед сном

Як уповільнити старіння: пʼять простих кроків перед сном
П'ять кроків перед сном, щоб уповільнити старіння Фото: pinterest

Повноцінний сон сприяє здоровому кровотоку до шкіри. Завдяки цьому обличчя сяє свіжістю і має рожевий свіжий колір після пробудження.

Натомість недосипання може посилити стрес і потенційно призвести до проблем зі шкірою та прищів, пише thesun.

"Сон є ключовим для механізмів відновлення організму, включаючи збільшення виробництва гормону росту та функціонування імунної системи", - пояснює американський дерматолог Ава Шамбан із Беверлі-Гіллз.

Доктор Шамбан пояснила важливість повноцінного сну та запропонувала хитрощі, які допоможуть максимально ефективно доглядати за шкірою навіть під час сну. Дала поради, як максимально відпочити і що робити перед сном, щоб прокинутися з молодим виглядом.

Поки ви відпочиваєте, ваше тіло виробляє природний колаген, який життєво необхідний для еластичності та молодості шкіри, каже вона.

Колаген досягає максимуму під час сну, і погана якість сну може мати негативні наслідки.

Недостатній сон порушує цей процес, що призводить до зниження вироблення колагену та ускладнює відновлення шкіри після щоденних пошкоджень.

Це може прискорити старіння шкіри, проявляючись нерівним тоном і зниженням еластичності", - значила лікарка.

Як доглядати за шкірою увечері та вночі

Доктор Шамбан також розповіла про деякі звички щодо нічного догляду за шкірою, яких слід дотримуватися перед сном, і розуміння вашого циркадного ритму може бути корисним.

Для ефективного нічного догляду за шкірою ключем є простота та послідовність. Є п'ять кроків проти старіння, яких слід дотримуватися, щоб ви могли мати живу шкіру.

Видаліть будь-який макіяж, сонцезахисний крем і олії протягом дня за допомогою миючого засобу, рекомендованого для вашого типу шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які п'ять суперпродуктів здатні уповільнити старіння

Точково лікуйте будь-які висипання, але дайте шкірі висохнути протягом 20 хвилин перед застосуванням активних процедур.

"Застосовуйте цілеспрямовані процедури три-п'ять вечорів на тиждень і завжди закінчуйте зволожуючим кремом, який підходить вашому типу шкіри", - пояснила вона.

Ваша шкіра процвітає від вологи, і навіть жирна або схильна до вугрів шкіра отримує користь від зволоження. Тому не пропускайте зволожуючий крем як один із останніх кроків свого режиму.

"Пропуск зволожуючого крему може спричинити відчуття стягнутості та сухості шкіри, перешкоджаючи її відновлювальному процесу під час сну", - додала лікарка.

Недосипання може завдати великої шкоди організму, якщо воно стане регулярним.

Люди, які добре виглядають для своїх років, витрачають на сон щонайменше вісім годин. Якщо ж постійно стикатися з недосипанням, можна зіткнутися з проблемою передчасного старіння. Зовнішність теж стає відповідною - з'являються синці під очима, а шкіра виглядає втомленою.

Зараз ви читаєте новину «Як уповільнити старіння: пʼять простих кроків перед сном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі