вівторок, 09 квітня 2024 13:57

Які п'ять суперпродуктів здатні уповільнити старіння

Які п'ять суперпродуктів здатні уповільнити старіння
П'ять індійських суперфудів, які надають шкірі ідеального сяйваФото: pinterest

Коли йдеться про покращення здоров'я шкіри, багато хто зосереджується на засобах по догляду за шкірою.

Хоча це має вирішальне значення, ми часто ігноруємо ключову роль, яку відіграє наша дієта у зміцненні або погіршенні нашої шкіри, пише ndtv.

Рівень харчування та харчові звички можуть відновити пошкодження шкіри або завдати їй шкоди.

Якщо ви шукаєте способи покращити здоров'я шкіри, зверніть увагу на ці п'ять індійських суперпродуктів. Їх рекомендує дерматолог Джушія Бхатія Сарін, яка ними поділилися в Instagram.

Ці суперпродукти, починаючи від горіхів і закінчуючи овочами, спеціями та зерновими, вже можуть красуватися на ваших кухонних полицях і можуть безперешкодно покращити різноманітні рецепти у вашому щоденному раціоні.

Помідори. За словами фахівця, помідори містять лікопін - антиоксидант, що уповільнює старіння. Вона рекомендує вживати помідори в приготованому вигляді.

Овес. Як зазначила лікарка, овес дуже багатий на клітковину, він може стати чудовим варіантом сніданку для тих, у кого шкіра схильна до прищів.

Арахіс. Ця хрустка закуска сповнена лізину - амінокислоти, яка допомагає виробляти колаген, додала доктор Сарін.

Шпинат. Цей продукт багатий на цинк, який також чудово підходить для шкіри, схильної до прищів, розповіла лікарка. Крім того, шпинат містить зеаксантин, який уповільнює старіння і вирівнює тон шкіри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які спеції та трави здатні швидко знизити рівень цукру у крові

Куркума. Ця спеція містить куркумін, який бореться з вільними радикалами, що стомлюють шкіру, зазначила Сарін.

Жінкам, яким за 40, лікарі рекомендують на сніданок з'їдати два основні продукти, які вважаються "еліксиром молодості". Йдеться про курячі яйця зі шпинатом.

Обидва продукти вкрай корисні для здоров'я жінок саме у цьому віці. Такий сніданок підтримуватиме здоров'я жіночої статевої системи, захищатиме від передчасного старіння і забезпечуватиме організм енергією.

Зараз ви читаєте новину «Які п'ять суперпродуктів здатні уповільнити старіння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі