четвер, 28 березня 2024 10:04

"Я все ще відчуваю метелики": 100-річний американець освідчився 96-річній коханій і відкрив секрет довголіття
3

100-річний ветеран Другої світової війни американець Гарольд Теренс та його наречена 96-річна Жанні Сверлін планують у влаштувати весілля недалеко від узбережжя Нормандії, що на північному заході Франції.

Сім'ї Теренса та Сверлін вирушать до Парижа, де буде організовано вшанування чоловіка та інших ветеранів висадки у Нормандії. Після цього вони планують справити весілля у Карентан-ле-Марі.

Американець Гарольд Теренс та його наречена 96-річна Жанна Сверлін планують у  влаштувати весілля
Фото: danspapers
Американець Гарольд Теренс та його наречена 96-річна Жанна Сверлін планують у  влаштувати весілля
Американець Гарольд Теренс та його наречена 96-річна Жанна Сверлін планують у  влаштувати весілля

Закохана пара, яка вже три роки разом, розповіла, що саме є запорукою їхнього кохання та довголіття.

Закоханість - це позачасовий акт, і для них кохання - це еліксир молодості, який тримає їх обох.

"У моєму віці справді так чудово мати все це. Я все ще бачу метеликів. Отже, це не тільки для молоді, чи не так?", - розповідає Жанні Сверлін виданню CNBC Make It.

Почуття Теренса до нареченої точно такі ж.

"Я завжди вважав, що найкраща історія кохання - це Ромео і Джульєтта. Але це вигадка. І тоді я вирішив, що найкраща історія кохання - це я та Жанні", - каже Теренс.

Після війни чоловік одружився та завів дітей. Коли овдовів, зустрів Жанні. Їх познайомила донька жінки Керолайн.

"Я була заручена з її батьком і він помер. Донька познайомила мене з Гарольдом і сказала: "Ти зробила мого тата таким щасливим. Чому ти повинна бути одна?", - згадує Жанна.

Коли пара вперше познайомилася, вони обоє побоювалися знову зустрічатися.

"Мені не було цікаво зустрічатися з кимось після смерті моєї дружини. Протягом трьох років я просто тримався подалі від усіх жінок. Мені було 98 років, я відчував, що в моєму житті вистачає романтики і я її не шукав", - каже він.

Але найкращий друг Теренса заохотив його знову зустрітися зі Сверлін.

"Під час тієї вечері в Seasons 52 зі мною щось трапилося. Ми сиділи поруч, і вперше ми торкнулися та подивилися одне на одного, і щось електричне просто збурило мене. Усе моє тіло почало тремтіти. Я не міг їсти, ледве дихав, хвилювався. В той момент я закохався у віці 98 років. А зараз мені за 100, і я думаю, що я закоханий у неї більше, ніж тоді", - каже він.

Теренс і Сверлін люблять проводити час у своїх змішаних сім'ях - вони пов'язані тим, що кожна з них має двох дочок і одного сина, а також багато онуків і правнуків. Вони також люблять танцювати під веселу музику та подорожувати разом.

"Моя улюблена розвага - це тусуватися з нею. Наприклад, учора ми просто тусувалися разом цілий день, спілкувалися, співали, слухали музику та згадували. Ми ніколи не нудьгуємо, ніколи, навіть на мить", - каже Теренс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Цей колір - найщасливіший": 83-річна жінка розкрила секрет довголіття

Теренс із задоволенням поділився всіма подробицями своїх весільних планів, від того, як його онука Керолайн співатиме пісню Вітні Х'юстон "I Will Always Love You".

І хоча вони пережили багато втрат і труднощів, вони завжди прагнуть залишатися позитивними.

"Секрет довголіття полягає в мінімізації стресу. У нас є два слова, які є частиною нашого словникового запасу і ці два слова: "Ну і що?". І що? Що, якщо сьогодні буде дощ і ми повинні піти на пікнік? І що? Завтра буде добре", - відповів чоловік.

Японські довгожителі не їдять багато м'яса і приділяють багато часу сім'ї. Однак у них є й інші звички. Про них розповіла дослідниця довголіття Юмі Ямамото, чия прабабуся дожила до 116 років.

Японці харчуються збалансовано, вони не їдять і не п'ють надміру. І це стосується не тільки їжі і напоїв, а й таких речей, як не засиджуватися допізна та не горбитися і тримати спину прямо.

Зараз ви читаєте новину «"Я все ще відчуваю метелики": 100-річний американець освідчився 96-річній коханій і відкрив секрет довголіття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі