четвер, 08 серпня 2019 11:45

Зеленський очікує на зростання української економіки до 7%

Зеленський очікує на зростання української економіки до 7%
Турецький бізнес запросили до України. Фото: glavcom.ua

Президент України Володимир Зеленський очікує на зростання економіки України на рівні 5-7% ВВП.

Таку заяву він зробив на спільній із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом прес-конференції в Анкарі, яку транслював Офіс президента України у Facebook.

"Наступними роками Україна стрімко зростатиме - до 5-7% (ВВП) на рік. Вже цієї осені проведемо низку необхідних реформ, що дозволить Україні стати "магнітом" для іноземних інвесторів. Ми вже почали активну роботу в цьому напрямі, і я з радістю запрошую турецький бізнес до нас", - сказав Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна приватизація принесе Україні кілька десятків млрд грн - Мазепа

Національний банк у липні підвищив прогноз зростання реального ВВП України 2019-го до 3% із 2,5%, прогнозованих раніше. Також підвищено прогноз на 2020 рік - до 3,2% із 2,9%, прогнозованих раніше.

Прогноз щодо інфляції в Україні залишився незмінним: 6,3% цьогоріч і на 5% у 2020-2021-х.

За даними Державної служби статистики України, зростання реального ВВП України 2018-го прискорилося до 3,3% із 2,5% у 2017 році та стало максимальним за останні 7 років.

Державний бюджет України на 2019 рік ґрунтується на макроекономічному прогнозі уряду зі зростанням реального ВВП на 3% за інфляції 7,4%.

Міжнародний валютний фонд і Світовий банк прогнозують зростання економіки України цьогоріч на 2,7% за інфляції 7,3%. 2019-го зростання економіки України сповільниться до 2,8%, а зростання споживчих цін - до 7,2%.

Партія "Слуга народу" анонсувала створення офісу навчання та розвитку для своїх депутатів.

Він діятиме на постійній основі, вказали у Facebook партії.

Формат офісу — вебінари, семінари, групові заняття. Регулярність — щонайменше один раз на 3 місяці.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський очікує на зростання української економіки до 7%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі