середа, 01 травня 2024 12:38

Український письменник Станіслав Асєєв отримав серйозну контузію на фронті
3

Станіслав Асєєв
Фото: twitter.com/AseyevStanislav
Станіслав Асєєв
Станіслав Асєєв

Письменник і громадський діяч Станіслав Асєєв, який з перших днів війни захищає Україну на фронті, отримав контузію.

У соцмережі Х чоловік зазначив, що зараз лікується у госпіталі.

"Я живий, хоча за всіма законами фізики та ймовірності мав би померти. Позиції, на жаль, втрачені. Зараз я в лікарні зі струсом мозку. Незабаром я знову звернуся до вас за допомогою, оскільки в матеріальному плані наш підрозділ багато втратив", - написав військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тендітні жінки, які захищають Україну на фронті: фото

Станіслав Асєєв - письменник та член громадської організації "Український ПЕН", яка захищає права авторів та свободу слова. Декілька років Асєєв працював журналістом під псевдонімом "Станіслав Васін" в окупованому Донецьку.

У 2017 році чоловік потрапив в полон до керівництва так званої ДНР, де пробув два роки. Після того він написав книгу "В ізоляції". У 2021 році отримав звання лауреата Шевченківської премії.

Рік тому громадський діяч був нагороджений премією за мужність імені Діани Ортіс у США.

Дружина зірки "Ліги Сміху" Віктора Розового - Ольга - розповіла про його стан після поранення голови на фронті. Жінка зазначила, що захисника планують відправити на лікування за кордон.

Зараз ви читаєте новину «Український письменник Станіслав Асєєв отримав серйозну контузію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі