середа, 01 травня 2024 15:19

В Україні зросла кількість мільйонерів

В Україні зросла кількість мільйонерів
В Україні зросла кількість мільйонерів. Фото: УНІАН

Кількість мільйонерів в Україні зросла на 1200 осіб.

Йдеться про тих, хто за результатами 2023 року задекларував річний дохід у понад мільйон гривень. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев у Telegram.

Нардеп поінформував про завершення кампанії декларування доходів громадян за 2023 рік. Станом 1 травня українці подали понад 172 тис. податкових декларацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські урядовці показали доходи за 2023 рік: хто скільки заробив

Гетманцев вказав, що в поданих деклараціях задекларовано:

• річний дохід у 218,5 млрд грн,

• податкові зобов'язання до сплати до бюджету ПДФО у 4,8 млрд грн (це на 2,1 млрд грн більше, ніж торік),

• військовий збір у 0,9 млрд грн (це на 0,4 млрд грн більше, ніж за аналогічний період торік).

"Кількість громадян, які за результатами 2023 року задекларували річний дохід у сумі понад 1,0 млн грн, становить 10,7 тис. осіб (+1,2 тис. осіб у порівнянні з минулим роком), в яких визначено до сплати ПДФО та військового збору понад 1,0 млрд. грн", - повідомив він.

Французький бізнесмен Бернар Арно, який має контрольний пакет у компанії LVMH, посів перше місце у рейтингу найбагатших людей світу.

Статки Арно на сьогодні становлять $215 млрд, від початку року вони зросли на $7 млрд. Рейтинг мільярдерів 1 травня опублікувало агентство Bloomberg.

Український олігарх Рінат Ахметов посідає 438-ме місце зі статками $6,34 млрд. Від початку року вони збільшилися на $499 млн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросла кількість мільйонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі