вівторок, 07 травня 2024 15:54

В Україні стрімко летять вниз ціни на овочі: що подешевшало

Ціни на деякі овочі в Україні продовжують знижуватися.

Зокрема, йдеться про ранню картоплю та капусту. За інформацією аналітиків East fruit, після тривалого періоду стагнації почали зростати відпускні ціни на ріпчасту цибулю врожаю 2023 року. Дорожче, ніж тижнем раніше, продавалася морква.

Водночас стрімко знижувалися ціни на огірок і подешевшали томати. Крім того, падають ціни на редис через збільшення пропозиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні стрімко дешевшають огірки: аналітики назвали причину

Також минулого тижня подешевшали цвітна капуста та кабачок. Серед зелені знижувалися ціни на зелену цибулю та кріп, але дорожчав щавель.

Щодо цін на ягоди та фрукти, то вони збереглися на рівні попереднього тижня за винятком полуниці (суниці садової), ціни на яку летять донизу через підвищення пропозиції.

Автор: East fruit
 

В Україні останнім часом дешевшають тепличні помідори.

Причиною називають збільшення вибірки у господарствах на всій території країни, а також зниження попиту в цьому сегменті, повідомляє проєкт East Fruit.

Водночас, за даними експертів, залишаються стабільними постачання томатів із зовнішнього ринку, що також впливає на ціни.

Зараз ви читаєте новину «В Україні стрімко летять вниз ціни на овочі: що подешевшало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі