пʼятниця, 17 травня 2024 17:55

Аеропорт "Львів" має відновити роботу - начальник ОВА

Аеропорт "Львів" має відновити роботу - начальник ОВА
Відновлення роботи аеропорту "Львів" привабить інвесторів, сказав Максим Козицький. Фото: loda.gov.ua

Відновлення роботи аеропорту "Львів" допоможе привабити в Україну туристів та інвесторів.

Але таке відновлення відбудеться тоді, коли буде закрите небо. Про це заявив начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький на Національному туристичному форумі.

"Другий пріоритет: зробити нашу область привабливою для іноземних туристів та інвесторів. Для цього має відновити роботу аеропорт "Львів". Але це відбудеться лише тоді, коли небо над нашою областю закриють", - сказав Козицький.

Начальник ОВА заявив, що "порушує це питання під час кожної зустрічі зі закордонними партнерами, які можуть мати вплив на таке рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Долар подешевшав перед вихідними, що з іншими валютами

Також Козицький сказав про пріоритет - розвиток доступності туристичних обʼєктів.

"Разом із командою працюємо над тим, щоб люди, які пересуваються на колісних кріслах, а також з порушеннями слуху та зору, мали доступ до всіх найпопулярніших туристичних обʼєктів на Львівщині", - заявив посадовець.

Цьогоріч туристичний збір у Львівській області становив рекордні понад 46 млн грн, сказав Козицький.

"Крім того, Львівщина лідирує в Україні за податковими надходженнями від туризму. Торік від області надійшло понад 345 млн грн. Дякую нашому бізнесу, який попри всі виклики війни веде свою справу чесно та відкрито і хоче розвиватися", - сказав начальник ОВА.

24 лютого 2022 року державне підприємство "Украерорух" оголосило про закриття повітряного простору України для цивільних літаків через повномасштабне російське вторгнення. Надання послуг із обслуговування повітряного руху цивільними користувачами повітряного простору України призупиняється, сказали тоді.

Зараз ви читаєте новину «Аеропорт "Львів" має відновити роботу - начальник ОВА». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі