середа, 11 вересня 2019 21:10

Україна масово закуповує овочі за кордоном

Україна масово закуповує овочі за кордоном
В Україну з початку року завезли рекордну кількість картоплі, помідорів та цибулі з-за кордону. Фото: agronews.ua

В Україну у січні-липні 2019-го овочів з-за кордону завезли на $122,5 млн. Це на 66% більше, ніж було в аналогічний період торік.

"Імпорт овочів збільшили через погані погодні умови минулого року і як наслідок, менший врожай основних овочів. Запаси продукції були меншими ніж зазвичай. Тому овочі коштують дорого", – пояснює аналітик Дар'я Гриценко, передає Український клуб аграрного бізнесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому ціни зросли більше, ніж прогнозували - відповідь Нацбанку

Серед свіжих овочів Україна найбільше купує помідорів - 34% від усього імпорту свіжих овочів. За перші сім місяців 2019-го в Україну завезли 58,3 тис. т томатів - на 22% більше, ніж торік. Імпорт цибулі зріс з 4,8 тис. т у січні-липні 2018-го до 78 тис. т у 2019 році. Закупки перцю, гарбузів і баклажанів зросли у 1,5 рази – до 16,9 тис. т у січні-липні 2019-го.

В Україну завезли рекордну кількість картоплі. Імпорт зріс у 4 рази - з 5,6 тис. т у січні-липні 2018-го до 21,9 тис. т у січні-липні 2019 року.

З 1 вересня чинності набрала директива, яка передбачає посилення заходів захисту ЄС від шкідливих карантинних організмів. Імпортери відмовляються від закупівель овочів і фруктів у країн, які не входять до складу ЄС. Водночас Україну внесли до списку країн, які відповідають новим вимогами безпеки продукції.

Зараз ви читаєте новину «Україна масово закуповує овочі за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі