вівторок, 23 квітня 2024 08:19

Держава має посилювати лоббі української продукції на міжнародній арені - власник BFI Олег Міщенко

Компанія Bakery Food Investment, один із найбільших виробників хлібобулочних виробів глибокої заморозки в Україні, планує у 2024 році збільшити експортну частину продукції до 30%. Разом із тим для розширення ринків збуту для української продукції необхідна підтримка держави. Про це заявив бізнесмен, власник BFI Олег Міщенко.

 

"Держава має посилювати лоббі української продукції на міжнародній арені. Українське виробництво нічим не гірше від іноземних виробників, але через брак потужної інформації кампанії про нас або не знають, або не довіряють", - заявив Міщенко.

Також, за його словами, держава має працювати з країнами Європи над питаннями пом'якшення або зняття ембарго на м'ясні продукти, а українські виробники, в свою чергу, мають дивитись у сторону європейської сертифікації продукції.

"Європейська сертифікація української продукції є ключем для забезпечення доступу на ринки ЄС та підвищення довіри до якості українських товарів", - додав Міщенко.

Крім того, за словами бізнесмена, потрібне фінансування для модернізації пакувальних спроможностей, щоб відповідати рівню конкурентів не тільки за якістю та ціною, а й мати сучасні види пакувань без участі людини.

 

Також кожен експортер хоче побачити лояльність страхових компаній до виробництва, а саме отримати можливість страхування відтермінування платежів від західних компаній для охоплення більш віддалених країн, які не готові робити передплату, але зацікавлені в співпраці.

Нагадаємо, завод Bakery Food Investment - перший великий виробник хлібобулочних виробів глибокої заморозки в Україні. Компанія працює на ринку 20 років та позиціонує себе як надійний виробник випічки. У 2023 році завод виготовив понад 11 тис. т продукції, з яких майже 3 тис. т відправлено на експорт.

Зараз ви читаєте новину «Держава має посилювати лоббі української продукції на міжнародній арені - власник BFI Олег Міщенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі