пʼятниця, 03 травня 2024 20:29

Всі охочі зможуть дізнатися, скільки заробляють чиновники

Всі охочі зможуть дізнатися, скільки заробляють чиновники
Влада реформує систему зарплат держслужбовцям. Фото: eastnews.ua

Кожен українець може переглянути зарплати українських чиновників.

Міністерство фінансів України запровадило нову систему оплати праці у державному секторі, йдеться у повідомленні відомства.

Зарплату чиновників може переглянути будь-хто за допомогою грейдової системи та аналітичного інструменту "дашборд".

"З початку 2024 року в Україні змінено підходи до оплати праці в межах реформи системи оплати праці державних службовців, яка має на меті підвищити передбачуваність, прозорість і справедливість заробітної плати та вдосконалити ефективність менеджменту в державному секторі", - йдеться у повідомленні.

"Дашборд" містить інформацію про оплату праці та кількість працівників у державних органах, місцевих держадміністраціях та органах судової влади. Він дає можливість відслідковувати середні заробітні плати на рівні посад та стежити за використанням державних коштів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні планують переглянути зарплату чиновникам

"Ефективність державного органу залежить від якості його працівників, і нова система класифікації посад відіграє важливу роль у забезпеченні адекватної оплати праці. Цільовими завданнями Мінфіну є забезпечення прозорості та справедливості оплати праці, запобігання зловживанням з надбавками та зменшення плинності кадрів у державному секторі", - сказав заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев.

Запровадили автоматизовану інформаційну систему онлайн-взаємодії з розпорядниками коштів державного бюджету. Вона дозволяє автоматизувати процеси збору даних про витрати на оплату праці для подальшого аналізу.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за липень отримав "чистими на руки" зарплату 66,32 тис. грн.

Стільки ж склали доходи віце-прем'єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольги Стефанішиної та міністерки реінтеграції Ірини Верещук, повідомив Камбін.

З посадових окладів цих трьох топчиновників було вираховано по 16 тис. грн., без урахування цієї суми їхні оклади становлять по 82,3 тис. грн.

Проте найбільше у липні заробив держсекретар Кабміну Олександр Ярема. Фактично він отримав 84,57 тис. грн, маючи посадовий оклад 40,1 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Всі охочі зможуть дізнатися, скільки заробляють чиновники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі