вівторок, 14 травня 2019 10:39

Воїни ЗСУ відповіли бойовикам за обстріли

Воїни ЗСУ відповіли бойовикам за обстріли
За минулу добу жоден український воїн не постраждав. Фото: rbc.ua

Минулої доби, 13 травня, на Донбасі проросійські бойовики 9 разів обстріляли позиції ЗСУ.

При цьому застосувавши заборонене "Мінськом" озброєння, повідомили у прес-центрі ООС.

"13 травня озброєні формування Російської Федерації 9 разів порушили режим припинення вогню. Із них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", – йдеться у повідомленні.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог вів вогонь із мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів біля Лебединського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тікали від переслідування: на кордоні затримали подружжя із Росії

Зі станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів – у районі Богданівки, а з гранатометів різних систем і стрілецької зброї вдарив поблизу Авдіївки. Станкові протитанкові гранатомети застосували поблизу Новотроїцького, а автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети – біля Мар'їнки.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" бойовики вдарили з мінометів калібру 82 мм, ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – поблизу Новотошківського.

Зі стрілецької зброї вівся вогонь неподалік від Луганського і Станиці Луганської.

"Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил немає. На кожен обстріл противник отримав адекватну відповідь. У межах ділянки розведення біля Станиці Луганської Об'єднані сили вогонь у відповідь на обстріл не відкривали. За даними розвідки Об'єднаних сил, 13 травня знищили одного окупанта, ще двоє – поранені", – розповіли в ООС.

Російські паспорти, які видають жителям Донбасу, не мають чинності на всій території Росії.

Документи мають позначку "обмежені можливості" та чинні лише у межах Ростовської області, повідомляє речник Міноборони Дмитро Гуцуляк.

Позначка викликає обурення у місцевих жителів, які оформили "аусвайси".

Зараз ви читаєте новину «Воїни ЗСУ відповіли бойовикам за обстріли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі