пʼятниця, 03 травня 2024 08:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Генерал США сказав, коли закінчиться війна в Україні

Генерал США сказав, коли закінчиться війна в Україні
Захід має докладати більше зусиль у своїй допомозі Україні. Фото: eastnews.ua

Повномасштабна війна в Україні закінчиться тоді, коли російський диктатор Володимир Путін зрозуміє, що не зможе перемогти.

Захід має докладати більше зусиль у своїй допомозі Києву, заявив екскомандувач військ Сполучених Штатів Америки в Європі Бен Годжес в інтерв'ю "РБК-Україна". Партнери мають об'єднати всі зусилля.

"Я думаю, що війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Тому ми повинні забезпечити, щоб він усвідомив, що Україна не збирається здаватися, Захід не збирається здаватися", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія допомагає Китаю у підготовці вторгнення на Тайвань

Найкращий спосіб забезпечити це, щоб США та Німеччина заявили про бажання української перемоги та готовність забезпечити для цього все необхідне.

"Так довго, як це потрібно - пусті слова. Це не призведе до того, що Україна матиме можливості викинути російські сили з Криму. Ми зробимо все, щоб допомогти Україні виграти, чого б це не вартувало, ось що потрібно", - наголосив американський генерал.

Годжес зазначив, що необхідно протистояти Москві у сфері економіки.

"Санкції - потужні, але їх не виконують належним чином. Занадто багато всього з Китаю, Ірану та Північної Кореї все ще надходить до Росії, занадто багато є вкраденої пшениці, що йде з РФ, яку вони забрали з України, і яка йде на експорт. Коли все це буде зроблено, тоді Путін зрозуміє, що він програв. Ось коли це закінчиться", - пояснив генерал.

Розпочалася 800-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 бойових зіткнення, повідомив уранці 3 травня Генеральний штаб Збройних сил України. Наші воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажуючи росіян уздовж всієї лінії бойового зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Генерал США сказав, коли закінчиться війна в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі