пʼятниця, 26 квітня 2024 17:49

Спецтема: Війна Росії проти України

В ЗСУ розповіли про ситуацію в Очеретиному

В ЗСУ розповіли про ситуацію в Очеретиному
Українські війська контролюють дві третини Очеретиного Донецької області, інша частина селища залишається під вогневим контролем ЗСУ. Фото: Генштаб

Українські війська контролюють дві третини Очеретиного Донецької області.

Інша частина селища залишається під вогневим контролем ЗСУ і там тривають бої. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Назар Волошин.

"Дві третини селища Очеретине перебуває під нашим контролем, частина населеного пункту, куди прорвався ворог, - під нашим вогневим контролем", - стверджує він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британська розвідка проаналізувала ситуацію в районі Авдіївки

За словами спікера, окупанти в селищі заблоковані, а українські сили застосовують усі необхідні заходи для витіснення ворога.

"Тривають бої, ситуація під контролем ЗСУ", - стверджує він.

Волошин додав, що окупанти ввели додаткові резерви з 55-ї окремої моторно-стрілецької бригади ЗС РФ, щоб мати можливість прорвати українську оборону на напрямку Новобахмутівка-Очеретине.

Російські загарбники стабілізують свій невеликий виступ на північний захід від Авдіївки.

Окупанти можуть досягти подальших тактичних успіхів, що змусить українські сили відійти з інших тактичних позицій уздовж лінії фронту. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Російські війська спрямували бойову силу приблизно з дивізію на північний захід від Авдіївки та, схоже, намагаються розширити своє проникнення в українську оборону в цьому районі після значного просування в Очеретиному.

Зараз ви читаєте новину «В ЗСУ розповіли про ситуацію в Очеретиному». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі