вівторок, 07 травня 2024 10:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Розказали про ситуацію на Авдіївському напрямку

Розказали про ситуацію на Авдіївському напрямку
Офіцер ЗСУ описав, яка зараз ситуація на Авдіївському напрямку. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Ворог призупинив наступ російських військ на Авдіївському напрямку.

Наразі немає такої активності РФ, щоб противник масовано просувався, заявив офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ ім. Якова Гандзюка Сергій Цехоцький розповів у ефірі "Київ 24".

"Тактика ворога залишилася без змін. Росіяни прагнуть зруйнувати все, що бачать, а потім сказати, що вони зайшли туди. В принципі, загалом наступ противника призупинений. Немає такої активності, як була два тижні тому, коли вони дуже масовано, не на великі відстані, але просувалися", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія втратила 25 танків і понад 1160 окупантів за добу

Офіцер описав, яка зараз ситуація на Авдіївському напрямку.

"Не кажу захопили - зайшли. Зайшли - тому що в плані інженерному, фортифікаційному, в плані взагалі життя в тому чи іншому населеному пункті, великому, маленькому селищі - воно зруйновано, там життя вже немає. Це треба буде відновлювати вже після війни", - пояснив Цехоцький.

Повномасштабну війну РФ проти України можна завершити "за п'ять хвилин". Один дзвінок російського диктатора Володимира Путіна міністру оборони Сергію Шойгу може це зробити. Водночас завершення війни можливе тоді, коли Путін зрозуміє, що не переможе, заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю RMF 24, відповідаючи на запитання, коли, на його думку, може закінчитися війна.

Зараз ви читаєте новину «Розказали про ситуацію на Авдіївському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі