пʼятниця, 26 квітня 2024 13:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка проаналізувала ситуацію в районі Авдіївки

Британська розвідка проаналізувала ситуацію в районі Авдіївки
Розвідка Великої Британії проаналізувала ситуацію в районі Авдіївки. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Просування Росії протягом останнього тижня в районі Авдіївки Донецької області дещо прискорилося, попри втрати ворога на Донбасі.

Армія РФ взяла під контроль кілька невеликих населених пунктів. Про це повідомило міноборони Великої Британії 26 квітня

"Попри постійні високі втрати, існує висока ймовірність того, що росіяни здатні безперервно обстрілювати українські позиції в цьому районі і взяли під контроль кілька невеликих населених пунктів", - йдеться у свіжому звіті британської розвідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг зробив гучну заяву про Китай і його підтримку РФ

Сухопутні війська російської армії створили вузький прохід вглиб української території, щоб увійти в містечко Очеретине, розташоване приблизно за 15 км на північ від Авдіївки.

"Відтоді, як у середині лютого 2024 року російські війська взяли під контроль Авдіївку, цей район залишається одним з основних напрямків російських операцій", - додали у розвідці.

Надані Україні ATACMS можуть послабити російську логістику. Вони загрожують ударами по аеродромах і складах РФ.

Проте для України ці снаряди матимуть оперативне значення за умови підсилення цих ударів наземними операціями Сил оборони, йдеться у свіжому звіті експертів Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка проаналізувала ситуацію в районі Авдіївки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі