понеділок, 06 травня 2024 22:14

Спецтема: Війна Росії проти України

"Армії РФ в місті немає": в ЗСУ розповіли про ситуацію навколо Часового Яру

"Армії РФ в місті немає": в ЗСУ розповіли про ситуацію навколо Часового Яру
Українські військові контролюють ситуацію навколо Часового Яру. Фото: Генштаб

Українські військові контролюють ситуацію навколо Часового Яру.

Активні бойові дії тривають цілодобово, однак російських окупантів у місті немає. Про це в ефірі телемарафону повідомив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин, передає Gazeta.ua.

"Сили оборони контролюють обстановку. За минулий тиждень і на сьогодні ситуація навколо міста не змінилася, активні бойові дії тривають вдень і вночі. Однак російська пропаганда періодично робить інформаційні вкиди, що їхня армія вже увійшла у місто", - повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головком ЗСУ: ворог зосередився на двох напрямках

Однак, запевнив Волошин, жодних територіальних успіхів ворога там останні дні немає.

"Російської армії в місті немає", - розповів Волошин.

Він також спростував інформацію з мережі про те, що ЗСУ нібито підірвали міст через канал Сіверський Донець - Донбас.

"Навпаки, наші підрозділи відбудовують той міст, щоб мати шляхи сполучення. І коли йшов процес, і наша вантажівка привезла будівельні матеріали, по ній влучив FPV-дрон. Ніхто не загинув, вантажівку було пошкоджено. ЗСУ контролюють ситуацію і на тому напрямку", - зазначив речник.

Збройні сили України на півдні розширили позиції на лівому березі Херсонської області, а також відновили на Донбасі позиції в Невельському біля Авдіївки.

Окупанти водночас тиснуть на багатьох напрямках, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Росіяни змогли просунутися під Куп'янськом.

Зараз ви читаєте новину «"Армії РФ в місті немає": в ЗСУ розповіли про ситуацію навколо Часового Яру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі