субота, 20 квітня 2024 05:00

В Києві відкрився перший музей автомобільної ретро-техніки

В Києві відкрився перший музей автомобільної ретро-техніки
В Києві відкрився музей автомобільної техніки. Фото: Auto 24

20 квітня в Києві, за адресою вулиця Малинська, 1, відчиняє свої двері єдиний у Києві музей ретро-техніки "Колеса Історії".

Всі експонати музею "живі" та перебувають у стані "на ходу". Всього буде виставлено більше 100 автомобілів та мотоциклів, пише Auto 24.

"Одна частина ідеально збережена, так звані "капсули часу", друга знаходиться у повністю оригінальному стані з деякими відбитками часу і тягот експлуатації, а третя - ретельно відреставрована", - йдеться в публікації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виставили на продаж Ford Mustang, який знімався у "Форсажі"

Музей також пропонує відкрити для себе різноманітні артефакти, які допоможуть поглибитися в атмосферу минулих епох. Радіоприймачі та магнітофони, старовинні патефони та телевізори. Деякі із них перебувають у робочому стані.

Музей буде відкритий для відвідувачів щотижня з п'ятниці по неділю, з 10:00 до 17:00. Ціна квитка – 200 грн. Придбати квитки можна на сайті або безпосередньо на місці. Діють пільгові ціни для дітей та певних категорій громадян.

Найбільший у Україні залізничний макет розташований у Києві. У мініатюрі майстри відтворили автентичні українські ландшафти, цікаву архітектуру та унікальні моделі в масштабі 1:87.

Макет загалом займає площу у 87 кв.м. На ньому зображені села, міста, промисловість, гірська місцевість.

У мінісвіті живуть понад 1465 персонажів, і їх кількість постійно збільшується. Тут рухаються поїзди, автомобілі, працює навіть вугільна шахта та електростанція. Автори відтворили навіть зміну дня й ночі. Щоб "оживити" макет, використали десятки кілометрів дротів, а над створенням мініатюри працювала команда з 40 майстрів.

Відвідати виставку можна в розважальному центрі "Блокбастер".

Зараз ви читаєте новину «В Києві відкрився перший музей автомобільної ретро-техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі