середа, 24 квітня 2024 13:24

Mercedes-Benz представив новий електричний кросовер G-Class
9

Mercedes-Benz представив електричний G-Class
Фото: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz представив електричний G-Class
Mercedes-Benz представив електричний G-Class
Mercedes-Benz представив електричний G-Class
Mercedes-Benz представив електричний G-Class

Mercedes-Benz офіційно представив новий електричний G-Class із технологією EQ.

Новинка G 580 отримала чотири електромотори потужністю 579 к.с. й 1164 Нм крутного моменту, зазначає Mercedes-Benz. А також батарею на 116 кВт-год та запас ходу в 437 км.

"Електрокросовер повністю відповідає традиціям G-Class й має незалежну підвіску попереду й жорстку вісь позаду. Кожен двигун має власну двоступеневу КПП, що дозволяє отримувати понижену передачу з зі зниженням 2:1. Автомобіль здатний розігнатись до 100 км/год всього за 4,6 секунди", - сказано в повідомленні.

Ці двигуни за потреби направлятимуть увесь крутний момент на колеса, імітуючи стандартне блокування диференціала. Особливістю нового G 580 є розворот на місці, який компанія називає G-Turn. Раніше над цією технологією працювала компанія Rivian, однак відмовилась від неї.

Вартість базового G 580 EQ стартуватиме від €142 621, а лімітована серія EDITION ONE починатиметься від €192 524.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Opel представив недорогий кросовер нового покоління

Серед особливостей новинки від Mercedes: додатковий відсік для зберігання зарядного кабелю, який встановили на місці тримача запасного колеса. Він є у всіх моделях Gelandewagen. Електромобіль також може долати до 85 см броду, завдяки захисту батареї. До того ж компанія обладнала G-Class системою G-STEERING, яка допомагатиме водію долати круті повороти.

Новий електрокросовер має чудові позашляхові можливості. Новинка може піднятися на гірку в 45º й стабільно триматись на бічних схилах в 35º.

Модель оснащена технологією "прозорого капоту", яка показує водію що знаходиться попереду та під колесами авто на дисплеї мультимедіа, діагональ якого становить 12,3 дюйма. Панель приладів водія розміщена на такому ж екрані.

Батарея автомобіля здатна зарядитися від постійного струму з 10% до 80% за 32 хв із піковою швидкістю заряджання 200 кВт.

До того ж G-Class має п'ять режимів рекуперації з максимально можливим показником в 217 кВт.

Безпілотний електрокар від компанії Apple не з'явиться на авторинку найближчим часом. Компанія повністю згорнула плани зі створення електромобілів (EV) після 10 років роботи над цим проєктом.

Зараз ви читаєте новину «Mercedes-Benz представив новий електричний кросовер G-Class». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі