субота, 04 травня 2024 07:41

Літери "У" не буде: від сьогодні змінено маркування навчальних авто

Літери "У" не буде: від сьогодні змінено маркування навчальних авто
В Україні змінюють маркування навчальних транспортних засобів. Фото: zn.ua

Сьогодні, 4 травня, вступає в дію постанова Кабміну, за якою змінюється маркування транспортних засобів, що використовуються для навчання водіїв.

Відтепер автомобілі, на яких кандидати у водії здійснюють практичну підготовку маркуватимуться літерою "Н" замість "У". Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запрацювали нові камери фотофіксації порушень ПДР

Відповідні зміни було внесено до Правил дорожнього руху. Термін "Учбовий транспортний засіб" змінюється на "Навчальний транспортний засіб". Розпізнавальні знаки з літерою "Н" повинні мати транспортні засоби автошкіл, призначені для практичної підготовки, перепідготовки, підвищення кваліфікації та складання іспитів. Таке маркування тепер з'явиться на авто в сервісних центрах МВС, де кандидати у водії здають практичні іспити з водіння.

Кабінет міністрів затвердив порядок, як українці можуть скласти теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без навчання в автошколі.

Майбутні водії мають вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно опановувати теорію.

Зараз ви читаєте новину «Літери "У" не буде: від сьогодні змінено маркування навчальних авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі