середа, 28 лютого 2024 09:33

Apple згортає масштабний проєкт, над яким таємно працювала 10 років

Apple згортає масштабний проєкт, над яким таємно працювала 10 років
Ходили чутки, що компанія, яка витратила мільярди доларів на дослідження і розробки, працює над створенням повністю автономного автомобіля без керма і педалей. Фото: fainaidea.com

Безпілотний електрокар від компанії Apple не з'явиться на авторинку найближчим часом. Компанія повністю згорнула плани зі створення електромобілів (EV) після 10 років роботи над цим проєктом.

Команда розробників автомобілів Apple була відома як група спеціальних проєктів "Титан" очільника компанії Тіма Кука, повідомляє BBC. Співробітників, які працювали над електрокаром, переведуть у підрозділ штучного інтелекту (ШІ) виробника iPhone.

"Компанія ніколи публічно не визнавала проєкт, у якому задіяні понад 200 тис. осіб", - йдеться в матеріалі.

Ходили чутки, що компанія, яка витратила мільярди доларів на дослідження і розробки, працює над створенням повністю автономного автомобіля без керма і педалей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Маска вперше вживила чип у людський мозок

Раніше повідомляли, що таємний проєкт був запущений під кодовими назвами Titan і T172. За останнє десятиліття розробкою керували різні люди, стратегія зазнавала кардинальних змін.

Станом на кінець 2022 року компанія планувала випустити свій перший автомобіль із розширеними функціями автономного управління.

Появу на авторинку безпілотного електрокара від компанії Apple пророкували до 2026 року.

Про виробництво Apple Car вперше заговорили у 2015 році. У 2017 році компанія скоротила роботу над проєктом, щоб приділити увагу базовій технології автономного керування.

Через два роки Apple знову розпочала роботу зі створення власного автомобіля. Згодом виробництво відклали до 2025 року через коронакризу.

У 2022 році Apple найняла колишню директорку автомобільного концерну Ford Дезі Вайкашевіч. На посаді директора європейського напряму Ford вона керувала штатом із понад тисячі співробітників та була відповідальна за повний цикл випуску кількох популярних моделей марки, включно з Fiesta, B-Max, Focus і Transit.

Головним елементом в стратегії Apple стала нова конструкція акумулятора, яка мала знизити вартість акумуляторів і збільшити запас ходу автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Apple згортає масштабний проєкт, над яким таємно працювала 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі