понеділок, 03 липня 2023 12:10

Apple почне виробляти власні електрокари

Apple почне виробляти власні електрокари
Компанія Apple планує почати масове виробництво власних автомобілів. Фото: fainaidea.com

Безпілотний електрокар від компанії Apple може з'явитися уже до 2026 року.

Аналітик Wedbush Деніел Айвз заявив про це наприкінці минулого тижня, передає CNBC.

"Єдине питання щодо Apple Car: коли, а не якщо. Компанія подала заявки на отримання щонайменше сотень пов'язаних із електрокарами патентів", − розповів він.

Apple поки що не підтвердила, що розробляє Apple Car. Але чутки про це ходять уже давно, тож оголошення про швидкий запуск чекають постійно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нову версію мініатюрного електрокросовера Citroen розкупили за 10 годин

У 2021 році Айвз прогнозував, що анонс відбудеться найближчим часом, але цього не сталося.

У 2022 році Apple найняла колишню директорку автомобільного концерну Ford Дезі Вайкашевіч. На посаді директора європейського напряму Ford вона керувала штатом із понад тисячі співробітників та була відповідальна за повний цикл випуску кількох популярних моделей марки, включно з Fiesta, B-Max, Focus і Transit.

Те, що менеджерка із подібним досвідом роботи в автоіндустрії приєднається до команди Apple, свідчить про те, що компанія має намір розвивати автонапрямок.

Про виробництво Apple Car вперше заговорили у 2015 році. У 2017 році компанія скоротила роботу над проєктом, щоб приділити увагу базовій технології автономного керування.

Через два роки Apple знову розпочала роботу зі створення власного автомобіля. Згодом виробництво відклали до 2025 року через коронакризу.

Головним елементом в стратегії Apple стала нова конструкція акумулятора. Вона може знизити вартість акумуляторів і збільшити запас ходу автомобіля.

Зараз ви читаєте новину «Apple почне виробляти власні електрокари». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі