пʼятниця, 19 квітня 2024 17:55

Mazda представила новий флагманський кросовер CX-80: особливості новинки
9

Mazda представила новий флагманський кросовер для Європи - CX-80
Фото: Mazda
Mazda представила новий флагманський кросовер для Європи - CX-80
Mazda представила новий флагманський кросовер для Європи - CX-80
Mazda представила новий флагманський кросовер для Європи - CX-80
Mazda представила новий флагманський кросовер для Європи - CX-80

Компанія Mazda представила новий флагманський кросовер для Європи - CX-80.

Він є найбільшим на цьому ринку - колісна база перевищує три метри, а в салоні - три ряди сидінь. Водночас дизайн і лінійку двигунів новинка успадкувала від молодшого CX-60. Про це повідомляє Autocar.

У довжину Mazda CX-80 досягає майже 5 метрів, що ставить його в один ряд за класовою приналежністю з BMW X5, Audi Q7 та VW Touareg.

Велика довжина кузова дозволила застосувати 7- або 6-місну конфігурацію салону. У другому випадку встановлюються два окремі капітанські крісла. Між ними може бути консоль або прохід, що веде до сидіння останнього ряду.

Mazda CX-80 розділяє багато кузовних панелі з CX-60, включаючи всю передню частину. Основна відмінність полягає, власне, в оформленні профілю. На "вісімдесятці" застосовані довші задні двері та подовжений багажний сегмент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як змінився Nissan Qashqai - оновлений кросовер у фото

У мультимедійну систему Mazda CX-80 інтегрували, серед іншого, голосовий помічник Alexa та систему Trailer Hitch View, яка дозволяє точно позиціонувати автомобіль для зчеплення з причепом.

Mazda CX-80 у версії e-Skyactiv PHEV розвиває максимальну потужність у 327 коней і крутний момент у 500 Нм. Така версія розганяється до 100 км/год за 6,8 с і може проїхати 60 км однією електрикою (батарея – ємністю 17,8 кВт*год).

На e-Skyactiv D встановлений 6-циліндровий рядний дизель - він видає 254 к.с. та дозволяє розігнатися до "сотні" за 8,4 с. Середня витрата по WLTP - 5,7-5,8 л/100 км. Обидва двигуни поєднуються з 8-ступіневою АКПП та повним приводом.

Задня підвіска – багатоважільного типу, при цьому система 4х4 більше заточена під передачу крутного моменту на задню вісь. При потребі автомобіль може буксирувати до 2500 кг.

Попередні замовлення на флагман розпочнуться у травні. У дилерських центрах CX-80 з'явиться восени. Ціни починаються від 55 990 євро за PHEV та від 56 990 євро за дизельну версію.

Японська корпорація Honda представила нову лінійку електромобілів Ye.

До неї увійшли моделі P7, S7 та GT Concept, повідомляє виробник. Автомобілі будуть представлені виключно на ринку Китаю паралельно з лінійкою e:N. Електромобілі Honda з Китаю популярні в Україні, тож вони можуть потрапити й на наш ринок.

Зараз ви читаєте новину «Mazda представила новий флагманський кросовер CX-80: особливості новинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі