пʼятниця, 23 серпня 2019 17:39

Євробляхи почали штрафувати

Євробляхи почали штрафувати
Євроблях почали штрафувати з 22 серпня Фото: УНІАН.

Правоохоронці отримали доступ до митних баз.

Перший штраф патрульні виписали водієві ввечері цього дня біля Кропивницького. Власнику оформили протокол на 8,5 тис. грн, повідомив лідер євробляхерів Олег Ярошевич у Facebook.

За порушення митних правил після завершення періоду розмитнення водієві Opel Astra на єврономерах, якого зупинили на трасі "Київ-Знам'янка" на посту "Олександрівка" доведеться заплатити 500 неоподатковуваних мінімумів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Набули чинності штрафи для євроблях

"Допоки Верховна Рада не прийме відтермінування штрафів і цей процес не стане законом, ситуація повторюватиметься, - говорить автоексперт Олег Омельницький. - Крім того, Державна фіксальна служба попереджала, до законодавчого вирішення цього питання діє закон, який передбачає ці штрафи. На нараді, яку проводив Офіс президента з різними власниками груп автомобілів із іноземною реєстрацією говорили, що до прийняття закону краще не їздити на таких машинах і почекати, тоді можна уникнути штрафу".

Ярошевич розповів, що в перший день у цьому пункті загалом зупинили близько 10 євроблях. Усі водії попередньо отримали інструкції від адвокатів і не оминули штрафу. Протокол оформили лише власнику машини, який не був знайомий із порядком дій у подібних ситуаціях.

Ярошевич заявив, що адвокати оскаржуватимуть накладення штрафу, бо правоохоронці діяли з порушеннями.

22 серпня 2019-го набули чинності штрафні санкції за порушення при ввезенні транспортних засобів в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Євробляхи почали штрафувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі