четверг, 30 октября 2008 17:21

Юрія Верхолу нагородили орденом "Зірка економіки"

Юрія Верхолу нагородили орденом "Зірка економіки"

Дирекція всеукраїнських рейтингів "Експортер року" та "Імпортер року" відзначила цьогорічного лідера. Одразу у двох номінаціях перемогла фірма "Факро-Орбіта", яка займається виробництвом дахових вікон. Підприємство розташоване в селищі Шкло Яворівського району.

Юрія Верхолу, 59 років, виконавчого директора фірми "Факро-Орбіта" нагородили орденом "Зірка економіки". Підприємство вже відзначала Промислова палата України в 2005 та 2007 роках.

Юрій Андрійович за фахом радіоінженер. Працював на львівських заводах "Електрон" та "Львівприлад". Одружений, має двох синів. Займається бджолярством.

— Коли мене пару бджіл покусає, чуюся здоровішим, — жартує пан Верхола.

Директора "Факро-Орбіта" запросили до Києва для вручення нагороди. Проте він не поїхав.

— Не мав часу, — пояснює Юрій Андрійович. — Зараз думаю про підприємство, а не про нагороди. Щоб якось в кризу не залізти, щоб працівників не втратити.

"Факро-Орбіта" — єдиний виробник дахових вікон в Україні. Експортують переважно у східні країни. Імпортують комплектуючі.

— Попит на нашу продукцію великий. Нині навіть у давно збудованих будинках люди використовують кожен квадратний метр і переобладнують горища під житлові кімнати. Це колись горища були закидані мотлохом. А новобудови сьогодні без кімнат під дахом просто немислимі. Бо не використати пару метрів — гріх, — запевняє.

Особливо, говорить Юрій, взялися до переобладнання горищ берегові райони Одеси. Щоб здавати житло в оренду відпочиваючим у курортний сезон, там максимально використовують площу будівель.

На "Факро-Орбіті" працюють майже двісті осіб. Це місцеві жителі. Заробітна плата від 2 тис. грн і більше. Фірму створили 2004 року. Засновниками є поляки.

— Кошу чужу нивку, зате у своїм краю, — усміхається Юрій Верхола.

Сейчас вы читаете новость «Юрія Верхолу нагородили орденом "Зірка економіки"». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі