четвер, 30 жовтня 2008 17:21

Юрія Верхолу нагородили орденом "Зірка економіки"

Юрія Верхолу нагородили орденом "Зірка економіки"

Дирекція всеукраїнських рейтингів "Експортер року" та "Імпортер року" відзначила цьогорічного лідера. Одразу у двох номінаціях перемогла фірма "Факро-Орбіта", яка займається виробництвом дахових вікон. Підприємство розташоване в селищі Шкло Яворівського району.

Юрія Верхолу, 59 років, виконавчого директора фірми "Факро-Орбіта" нагородили орденом "Зірка економіки". Підприємство вже відзначала Промислова палата України в 2005 та 2007 роках.

Юрій Андрійович за фахом радіоінженер. Працював на львівських заводах "Електрон" та "Львівприлад". Одружений, має двох синів. Займається бджолярством.

— Коли мене пару бджіл покусає, чуюся здоровішим, — жартує пан Верхола.

Директора "Факро-Орбіта" запросили до Києва для вручення нагороди. Проте він не поїхав.

— Не мав часу, — пояснює Юрій Андрійович. — Зараз думаю про підприємство, а не про нагороди. Щоб якось в кризу не залізти, щоб працівників не втратити.

"Факро-Орбіта" — єдиний виробник дахових вікон в Україні. Експортують переважно у східні країни. Імпортують комплектуючі.

— Попит на нашу продукцію великий. Нині навіть у давно збудованих будинках люди використовують кожен квадратний метр і переобладнують горища під житлові кімнати. Це колись горища були закидані мотлохом. А новобудови сьогодні без кімнат під дахом просто немислимі. Бо не використати пару метрів — гріх, — запевняє.

Особливо, говорить Юрій, взялися до переобладнання горищ берегові райони Одеси. Щоб здавати житло в оренду відпочиваючим у курортний сезон, там максимально використовують площу будівель.

На "Факро-Орбіті" працюють майже двісті осіб. Це місцеві жителі. Заробітна плата від 2 тис. грн і більше. Фірму створили 2004 року. Засновниками є поляки.

— Кошу чужу нивку, зате у своїм краю, — усміхається Юрій Верхола.

Зараз ви читаєте новину «Юрія Верхолу нагородили орденом "Зірка економіки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі