вторник, 29 сентября 2020 17:00
Владимир Грисюк
Владимир Грисюк
журналист

Смиренний Льончик

– Сніжана знайшла якогось додіка. Каже, то духовний наставник – отець Даниїл. Не впізнаю її, – скаржиться на дружину далекобійник 34-річний Леонід. Торік вони познайомилися на заправці. Жінка працювала касир­кою, а Льончик зупинився відпочити й пообідати. Розговорилися. Почали переписуватися й невдовзі зіграли весілля на 150 душ – у їдальні підшипникового заводу.

– Мене аж тіпає, – продовжує виливати душу Льончик. – Вона, як зомбі. Постійно торочить мені про якусь смиренність. Там потерпи і змовчи. Тут зрозумій та підтримай. Хочеться послати її.

Не знав, як правильно вчинити, каже. Поговорити з отцем Даниїлом по-чоловічому чи прислухатися до порад, щоб уникнути конфлікту? Схилився до другого варіанта.

– На роботі як кричав, так і кричу, а вдома мусив змінитися, – зізнається. – У під'їзді кололися наркомани – вмовляв знайти для цього інше місце. Сусіди зверху з'ясовували стосунки о другій ночі – не сварився. Тільки постукав черпаком по батареї. А замість матюків навчився голосно прицмокувати язиком і дивитися на людей із презирством.

Та надовго Льончика не вистачило. На днях у його будинку зникло світло. Як виявилося, ремонтники приїхали вирівнювати стовп, що ледь не впав після останньої зливи. Розповідає, що було далі:

– Ах, такто-вашу-мать, – дзвоню в обленерго. – Скільки можна без світла сидіти? У мене холодильник потік, а там заморожене м'ясо! Бригада?! Так-так, приїхала ваша кончена алкашня. 3 години п'ють каву і курять якусь херню по три рази на годину! Я їх зараз на дротах у рядок повішу!

Після цього світло ввімкнули за 15 хв. А Сніжана про отця Даниїла більше не згадує

Сейчас вы читаете новость «Смиренний Льончик». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі