четверг, 18 февраля 2010 17:13

"Чухраїнці" тижня

1927 року Остап Вишня виділив п'ять головних рис вдачі "чухраїнців". Цього тижня вони проявилися в таких ситуаціях:


Якби ж знаття

На початку лютого у кременчуцькій школі N20 на Полтавщині уночі невідомий побив охоронця й забрав із сейфа в кімнаті завгоспа $80 тис., 6 тис. євро і близько 10 тис. грн. Викрадені гроші школі не належали. Їх поклав на зберігання один із місцевих підприємців - знайомий шкільного завгоспа. Подробиці злочину стали відомі минулої п'ятниці.

Забув

Прикордонники не випустили з України 18-річного хлопця, який їхав із Житомира у Краснодар. На паспортному контролі надав свідоцтво про народження. Його батько - громадянин Росії, мати - громадянка України. Народився він у Росії, але виріс і навчався в Житомирській області, де живе його мати. Зараз їхав до тата, а отримати паспорт не подумав.

Спізнився

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запізнилася на 20 хв. на зустріч із парламентською фракцією НУ-НС. 16 лютого о 9.20 її чорний броньований "мерседес" на великій швидкості під'їхав до будівлі комітетів Верховної Ради, де на 9.00 було заплановано зустріч. Мали обговорити, чи діятиме далі коаліція. Першим о 10.30 із приміщення вийшов нардеп Віктор Тополов. "Ні до чого не домовилися," - сказав він.

Я так і знав

Міліція затримала Теодора Ґудзяка, мера міста Винники, що на Львівщині, та помічника одного із депутатів Винниківської міськради. Мер отримав $10 тис. - частину хабара від підприємця за земельну ділянку площею 0,07 га у центрі міста. Вимагав $40 тис.

- Про затримання Ґудзяка я дізнався з інформаційних повідомлень. Не здивувався, бо останніми роками в міській раді на кожній сесії пакетом продавали 20-30 земельних ділянок. Робили це закрито, без обговорення, - каже колишній міський голова Винників Сергій Уваров.

Якось то воно буде!

В Україні 415 тис. га або 5% посівів озимих зернових культур перебувають під крижаною кіркою, повідомляє Міністерство аграрної політики.

- Особливого занепокоєння на цей момент нема, але все залежатиме від подальшого розвитку подій. Якщо ця крижана кірка збільшуватиметься в розмірі і площі і тривалість її залягання перевищить чотири тижні, тоді можна буде оцінити її вплив. Але поки можна не тривожитися, - каже начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Куйбіда.



АНЕКДОТИ

Вони працюють - вона судиться.


За результатами виборів 48% хочуть наступити на старі граблі, 45% - на нові, а мільйон українців хочуть взагалі інший садовий інвентар.


Оскільки епідемія грипу в Україні ще не закінчилася, то інавгурацію можуть замінити на вакцинацію.


Після Ющенка буде Янукович,  а потім, скоріше за все, уже не буде президентів. Алфавіт закінчується.


- Тігiпко заявив: якщо Янукович його покличе, він піде у прем"єри.

- Він забув, що Янукович може тільки почути.




КОРОТКО


Голова фонду "АнтиСнід" Олена Франчук пообіцяла $5 тис. тому, хто розробить дизайн спідньої білизни на тему безпечного сексу. Треба придумати фразу чи зображення, які надрукують на одязі. Найкращі роботи покажуть 16 березня на Українському тижні моди.

У грудні 2010 року донецькі альпіністи піднімуть вугілля на найвищу точку Антарктиди в масиві Вінсона. Це заввишки в 4 897 м. Одну з вершин вони хочуть назвати Пік Донбасу.


Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка закликав директорів місцевих шкіл активніше залучати учнів до підготовки до Великодня. Якщо опиратимуться, порадив застосовувати найрізноманітніші методи - "по задниці, а коли й лінійкою по руках".

Державна екологічна інспекція хоче закрити київські дельфінарії, бо вони працюють із багатьма порушеннями. "Ми опечатали "Немо", на черзі - цирк "Кобзов". Усіх дельфінів відправимо до Криму, тому що в цих невеликих приміщеннях їм тісно", - каже інспектор Анатолій Гагенко.

Одесити перестали купувати домашніх улюбленців. Кажуть, через фінансові труднощі. Продавці на Старокінному ринку в подарунок до цуценят пропонують бісерні ошийники.



ЦИФРИ

572 каналізаційні люки

вкрали в Києві торік. На 8 лютого 2010-го пропало 44 люки.


ЦИТАТИ

"Вихід у другий тур Тимошенко і Януковича - це найкращий російський проект із 1991 року"

Віктор Ющенко, президент України




"Якщо це підтвердиться, моя реакція буде однозначною. Я не допущу, щоб корупціонери керували політикою. Я буду випалювати це явище розпаленим залізом"

Віктор Янукович, переможець президентських виборів, про чутки, що в парламенті олігархи намагаються купити депутатів для створення коаліції


Сейчас вы читаете новость «"Чухраїнці" тижня». Вас также могут заинтересовать свежие новости Украины и мировые на Gazeta.ua

Комментарии

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі