четвер, 18 лютого 2010 17:13

"Чухраїнці" тижня

1927 року Остап Вишня виділив п'ять головних рис вдачі "чухраїнців". Цього тижня вони проявилися в таких ситуаціях:


Якби ж знаття

На початку лютого у кременчуцькій школі N20 на Полтавщині уночі невідомий побив охоронця й забрав із сейфа в кімнаті завгоспа $80 тис., 6 тис. євро і близько 10 тис. грн. Викрадені гроші школі не належали. Їх поклав на зберігання один із місцевих підприємців - знайомий шкільного завгоспа. Подробиці злочину стали відомі минулої п'ятниці.

Забув

Прикордонники не випустили з України 18-річного хлопця, який їхав із Житомира у Краснодар. На паспортному контролі надав свідоцтво про народження. Його батько - громадянин Росії, мати - громадянка України. Народився він у Росії, але виріс і навчався в Житомирській області, де живе його мати. Зараз їхав до тата, а отримати паспорт не подумав.

Спізнився

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запізнилася на 20 хв. на зустріч із парламентською фракцією НУ-НС. 16 лютого о 9.20 її чорний броньований "мерседес" на великій швидкості під'їхав до будівлі комітетів Верховної Ради, де на 9.00 було заплановано зустріч. Мали обговорити, чи діятиме далі коаліція. Першим о 10.30 із приміщення вийшов нардеп Віктор Тополов. "Ні до чого не домовилися," - сказав він.

Я так і знав

Міліція затримала Теодора Ґудзяка, мера міста Винники, що на Львівщині, та помічника одного із депутатів Винниківської міськради. Мер отримав $10 тис. - частину хабара від підприємця за земельну ділянку площею 0,07 га у центрі міста. Вимагав $40 тис.

- Про затримання Ґудзяка я дізнався з інформаційних повідомлень. Не здивувався, бо останніми роками в міській раді на кожній сесії пакетом продавали 20-30 земельних ділянок. Робили це закрито, без обговорення, - каже колишній міський голова Винників Сергій Уваров.

Якось то воно буде!

В Україні 415 тис. га або 5% посівів озимих зернових культур перебувають під крижаною кіркою, повідомляє Міністерство аграрної політики.

- Особливого занепокоєння на цей момент нема, але все залежатиме від подальшого розвитку подій. Якщо ця крижана кірка збільшуватиметься в розмірі і площі і тривалість її залягання перевищить чотири тижні, тоді можна буде оцінити її вплив. Але поки можна не тривожитися, - каже начальник Українського гідрометеорологічного центру Микола Куйбіда.



АНЕКДОТИ

Вони працюють - вона судиться.


За результатами виборів 48% хочуть наступити на старі граблі, 45% - на нові, а мільйон українців хочуть взагалі інший садовий інвентар.


Оскільки епідемія грипу в Україні ще не закінчилася, то інавгурацію можуть замінити на вакцинацію.


Після Ющенка буде Янукович,  а потім, скоріше за все, уже не буде президентів. Алфавіт закінчується.


- Тігiпко заявив: якщо Янукович його покличе, він піде у прем"єри.

- Він забув, що Янукович може тільки почути.




КОРОТКО


Голова фонду "АнтиСнід" Олена Франчук пообіцяла $5 тис. тому, хто розробить дизайн спідньої білизни на тему безпечного сексу. Треба придумати фразу чи зображення, які надрукують на одязі. Найкращі роботи покажуть 16 березня на Українському тижні моди.

У грудні 2010 року донецькі альпіністи піднімуть вугілля на найвищу точку Антарктиди в масиві Вінсона. Це заввишки в 4 897 м. Одну з вершин вони хочуть назвати Пік Донбасу.


Перший заступник міського голови Львова Олег Синютка закликав директорів місцевих шкіл активніше залучати учнів до підготовки до Великодня. Якщо опиратимуться, порадив застосовувати найрізноманітніші методи - "по задниці, а коли й лінійкою по руках".

Державна екологічна інспекція хоче закрити київські дельфінарії, бо вони працюють із багатьма порушеннями. "Ми опечатали "Немо", на черзі - цирк "Кобзов". Усіх дельфінів відправимо до Криму, тому що в цих невеликих приміщеннях їм тісно", - каже інспектор Анатолій Гагенко.

Одесити перестали купувати домашніх улюбленців. Кажуть, через фінансові труднощі. Продавці на Старокінному ринку в подарунок до цуценят пропонують бісерні ошийники.



ЦИФРИ

572 каналізаційні люки

вкрали в Києві торік. На 8 лютого 2010-го пропало 44 люки.


ЦИТАТИ

"Вихід у другий тур Тимошенко і Януковича - це найкращий російський проект із 1991 року"

Віктор Ющенко, президент України




"Якщо це підтвердиться, моя реакція буде однозначною. Я не допущу, щоб корупціонери керували політикою. Я буду випалювати це явище розпаленим залізом"

Віктор Янукович, переможець президентських виборів, про чутки, що в парламенті олігархи намагаються купити депутатів для створення коаліції


Зараз ви читаєте новину «"Чухраїнці" тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі