пʼятниця, 25 березня 2011 10:21

Спецтема: Землетрус і цунамі в Японії

Кількість жертв від землетрусу у Японії перевищила 27 тисяч

Кількість жертв від землетрусу у Японії перевищила 27 тисяч

Кількість загиблих і зниклих без вісті в результаті руйнівного землетрусу в Японії та цунамі перевищила 27 тисяч осіб.

Про це повідомило сьогодні національне поліцейське управління.

Згідно з опублікованими даними, офіційна кількість загиблих складає більше 10 тисяч людей, без вісті зниклими вважаються 17 тисяч 541 особа. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 2 тисячі 779 осіб.

За даними місцевої влади, в зоні лиха повністю зруйновано більше 18 тисяч будівель, з яких понад 5 тисяч - житлові будинки. Значної шкоди завдано ще понад 130 тисячам будівель.

У тимчасових притулках, як і раніше залишаються близько 250 тисяч жителів північного сходу Японії. Під притулок переобладнана один з найбільших концертно-спортивних майданчиків Японії "Сайтама супер арена".

Збитки Японії в результаті стихійних лих, за попередніми оцінками уряду країни, становлять від 15 до 25 трлн ієн (від 185 до 308 млрд доларів).

При цьому поки неможливо оцінити економічні втрати, які були нанесені в результаті відключень електроенергії, а також збитки від аварії на АЕС "Фукусіма-1".

Землетрус магнітудою 9,0, який стався 11 березня, вже став найбільш руйнівним за всю післявоєнну історію Японії, побивши сумний рекорд землетрусу в Кобі 1995 року по кількості загиблих.

Зараз ви читаєте новину «Кількість жертв від землетрусу у Японії перевищила 27 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі