четвер, 24 березня 2011 05:45

Японія залишиться третьою економікою у світі

корпорації "Соні" та "Ніссан" запустили виробництво на деяких заводах, постраждалих від землетрусу і цунамі в Японії.

— Що вищий технологічний розвиток країни, то більше можливостей мінімізувати наслідки стихії,— каже директор Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Ігор Бураковський, 52 роки.

Катастрофи такого масштабу ведуть до економічних утрат у короткостроковій перспективі. В Японії були значно серйозніші проблеми внутрішнього боргу, а все ж країна залишалася третьою економікою у світі за масштабами. Не думаю, що вона здасть цю позицію.

Проблеми мають страхові компанії. Але  пожвавилися інвестори у напрямі будівельних корпорацій. Великий бізнес розуміє, що масштаби відбудови Японії будуть надзвичайно великі. Ці капіталовкладення стимулюватимуть відновлення економіки. До того ж це буде спорудження доріг, мостів та інших інфраструктурних об'єктів за якісно новими технологічними принципами. А це — ще потужніший поштовх для розвитку різних видів бізнесу.

312

У стільки мільярдів доларів уряд Японії оцінює прямі збитки від землетрусу 11 березня на північному сході країни. Підраховані лише втрати від зруйнованих автодоріг, залізниць, житлових будинків і промислових майданчиків.

Зараз ви читаєте новину «Японія залишиться третьою економікою у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі