Росія затикатиме діри у бюджеті посиленням податкового тиску

Понад два роки - відтоді, як Путін розпочав війну в Україні - російський бюджет у глибокому дефіциті. Чи порятує країну-агресорку підвищення податків?

Росія заявила, що планує підвищити податки для бізнесу та багатих, оскільки її війна в Україні чинить тиск на державні фінанси. Мінфін РФ планує запровадити новий прогресивний податок на прибуток. Крім того, з 2025 року ставка податку на прибуток підприємств зросте до 25% з нинішніх 20%. Також зросте збір на видобуток залізної руди, калійних і фосфорних добрив.

У 2025 році підвищення податків залучить до російського бюджету додатково 2,6 трильйона рублів ($29,4 мільярда), причому більше половини цього обсягу буде отримано від підвищення податку на прибуток підприємств. Прогресивний податок на доходи фізичних осіб торкнеться близько 2 мільйонів осіб, або 3,2% від загальної кількості зайнятих, заявив міністр фінансів РФ.

Росія має дефіцит бюджету з кінця 2022 року, що є відображенням великих витрат від вторгнення Путіна в Україну в лютому того ж року

Ставки коливатимуться від нинішніх 13% для тих, хто заробляє до 2,4 мільйона рублів на рік, до 22% для тих, хто перевищує 50 мільйонів рублів. Витрати Росії після виборів призвели до глибокого дефіциту бюджету. Росія має дефіцит бюджету з кінця 2022 року, що є відображенням великих витрат від вторгнення Путіна в Україну в лютому того ж року.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі