Лукашенко бомбить країни ЄС нелегальними мігрантами

Від початку року - Білорусь у 34 рази збільшила кількість нелегальних мігрантів, яких вона спровадила у країни ЄС. Ви нам санкції, ми вам - нелегалів?

Цього року в Німеччині спостерігається стійке зростання проникнення нелегальних мігрантів "білоруським маршрутом". За перші п'ять місяців року федеральна поліція Німеччини зареєструвала 2215 мігрантів, які прибули нелегальним шляхом через кордон із Білоруссю.

Людей спіймали на кордоні Німеччини з Польщею та Чехією. Їхня кількість неухильно зростала протягом року: хоча в січні було лише 26 перехоплень і 25 у лютому, ця цифра зросла до 412 у березні, 861 у квітні та 891 у травні.

Як стверджує агентство, ця кількість все одно значно нижча, ніж минулого року. До кінця травня 2023 року поліція зафіксувала приблизно 6 тис. несанкціонованих в'їздів білоруським маршрутом.

...Євросоюз звинувачує Білорусь у навмисному сприянні проникненню на територію ЄС мігрантів, здебільшого з Близького Сходу, шляхом надання їм віз і логістичної допомоги

З 2021 року Євросоюз звинувачує Білорусь у навмисному сприянні проникненню на територію ЄС мігрантів, здебільшого з Близького Сходу, шляхом надання їм віз і логістичної допомоги. Після заманювання мігрантів до Білорусі їх потім відправляють далі до країн ЄС, таких як Польща. Брюссель заявляє, що це спроба дестабілізувати блок у відповідь на санкції ЄС щодо Білорусі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі