Російська розвідка посилює саботаж і диверсії в Європі

Чиновники з безпеки у США та Європі стурбовані зростанням кількості актів диверсій та саботажу, інспірованих російським ГРУ. Мета - завадити допомозі Києву

Росія активізує таємну кампанію саботажу у Європі, повідомляє The New York Times. Співробітники розвідки США та їхніх союзників відстежують збільшення кількості низькорівневих диверсійних операцій у Європі, які, на їхню думку, є частиною російської кампанії з підриву підтримки воєнних дій в Україні.

Таємні операції в основному являють собою підпали або спроби підпалів, спрямовані на різні об'єкти, включаючи склад в Англії, лакофарбовий завод у Польщі, будинки в Латвії, магазин Ikea в Литві. Але люди, які, можливо, також є російськими оперативниками, були заарештовані і за звинуваченням у підготовці нападів на американські військові бази.

Хоча ці дії можуть здатися випадковими, американські та європейські чиновники, які відповідають за безпеку, вважають, що вони є частиною узгоджених зусиль Росії щодо уповільнення постачання зброї Києву

Хоча ці дії можуть здатися випадковими, американські та європейські чиновники, які відповідають за безпеку, вважають, що вони є частиною узгоджених зусиль Росії щодо уповільнення постачання зброї Києву та створення видимості зростаючої європейської опозиції підтримці України. За словами чиновників, очолює цю кампанію російська військова розвідка - ГРУ.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі