Якщо ми перетворимося на автократію, то точно не переможемо

Перед громадянським суспільством зараз великі виклики. Як спонукати політиків до демократії без Майдану і безладу у керівництві?

Автократія - це деградація державних інституцій.

При автократії підлеглі підбираються не за фаховими здібностями, а за лояльністю до керівника і готовністю виконувати будь-які, навіть незаконні, накази.

Нам кажуть, що маленька радянська армія не може перемогти велику радянську армію.

Насправді, в цій фразі є підміна понять. Ніяких радянських армій не існує. Можна стверджувати, що маленька автократична армія не зможе перемогти велику автократичну армію.

Найбільші успіхи ЗСУ мали на початку вторгнення, коли політики обі*ралися від страху і не лізли у справи армії

Найбільші успіхи ЗСУ мали на початку вторгнення, коли політики обі*ралися від страху і не лізли у справи армії. Але як тільки армія відкинула ворога далеко від столиці, наші маленькі автократи продовжили будувати в Україні путінську Росію з усіма супутніми наслідками: агресивною промивкою мізків, просуванням своїх генералів на противагу незалежним, цензурою, корупційними і політичними скандалами.

Перед громадянським суспільством зараз великі виклики. Як захистити демократичний шлях розвитку України в умовах заборони на політичну діяльність? Як спонукати політиків до демократії без Майдану і безладу у керівництві?

Мала автократична Україна дійсно не зможе перемогти велику автократичну Росію. Треба шукати асиметричні рішення

Бо насправді мала автократична Україна дійсно не зможе перемогти велику автократичну Росію. Треба шукати асиметричні рішення. Одне з них - розвинута демократія, яка надає переваги кращого державного управління і професійності на всіх ланках державних інституцій, включно з армією.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі