Ситуація вийшла з-під контролю і загрожує поразкою у війні

Єдине рішення, яке може повністю зняти питання єдності у вищому військово-політичному керівництві, - це виступ Зеленського, в якому президент чітко і однозначно визначиться, чи працює він із Залужним, чи звільняє

Financial Times, The Economist, NYT та інші провідні західні ЗМІ написали про конфлікт президента України з головкомом ЗСУ. Американські журналісти переконані, що рішення про звільнення Залужного ухвалене і буде оголошено трохи згодом.

Можна скільки завгодно гигикати про фейки, хайп і офіційні спростування, але маємо неспростовний факт: між військовим і політичним керівництвом України немає єдності. Більш того, є всі ознаки конфронтації та нездорового суперництва. І ця інформація активно поширюється серед наших союзників.

Боротьба за рейтинги на рівні президента і головкома не просто шкодить, а загрожує поразкою у війні

Боротьба за рейтинги на рівні президента і головкома не просто шкодить, а загрожує поразкою у війні. Ми це неодноразово проходили в історії, але політики історію не читають і знову лізуть на ті самі граблі.

Чим довше буде тривати невизначеність, тим вищим буде збурення суспільства. Прихильники президента вважатимуть, що головком ЗСУ саботує і армія відступає, щоб насолити президенту. Прихильники головкома будуть впевнені, що зброї та боєприпасів на фронті не вистачає тому, що президент хоче поразок армії, щоб знищити рейтинги популярного головкома.

Це максимально нездорова ситуація. Це розбрат, зневіра, втрата концентрації та внутрішні конфлікти. Для повного розуміння додам, що це все політики зробили перед загрозою знищення не тільки держави, а українського етносу загалом.

Як запобігти? В усьому світі є тільки одна людина, що може звільнити головкома ЗСУ. Це президент Зеленський. Жодні блогери, жодні джерела, радники чи прес-секретарі вже не здатні зняти напругу і взаємну недовіру.

Єдине рішення, яке може повністю зняти питання єдності у вищому військово-політичному керівництві, - це виступ Зеленського, в якому президент чітко і однозначно визначиться, чи працює він із Залужним, чи звільняє.

Якщо чесно, я не розумію, що стримує президента від такого кроку. Ситуація вийшла з-під контролю і погіршується з кожним днем.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі