На ті ж самі граблі. Чого нас вчить бій під Крутами

Поки 500 студентів стримували 5000 російських окупантів, десятки мільйонів людей жили своїм життям і сподівалися, що якось все налагодиться і без них

В контексті сьогодення події 29 січня 1918 року - це не стільки про подвиг, скільки про байдужість. Поки 500 студентів стримували 5000 російських окупантів, десятки мільйонів людей жили своїм життям: мали бізнес, ходили на роботу, відвідували ресторани і театри. І сподівалися, що якось все налагодиться і без них.

Байдужість більшості нівелювала подвиг меншості. Мільйонне місто не змогло захиститися від 5-тисячної банди червоних горлорізів. Звучить як нонсенс, але це реальна історія інфантильної байдужості, що привела до непоправних наслідків.

Розплата за байдужість була миттєвою. В перші дні окупації московські окупанти замордували 5 тис. цивільних киян

Прикметно, що розплата за байдужість була миттєвою. В перші дні окупації московські окупанти замордували 5 тис. цивільних киян. Тих самих цивільних, які могли взяти в руки зброю і захистити місто, але не взяли.

Маємо вчити уроки історії просто зараз. Не можна байдужість більшості прикривати героїзмом меншості. На довго меншості не вистачить.

Вічна пам'ять героям Крут!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі