Бізнес знову катнув "договорняк" з чиновниками

За свою недалекоглядність підприємці заплатять власними грошима. Бо татарови ж нікуди не ділися

Рейдери з Офісу президента відпустили Мазепу і створили якусь чергову Раду Вовків у питаннях Овець, яка має нуль повноважень і нуль впливу.

Бізнес зробив вигляд, що його, практично, і не їб*ли - так, на півшишечки, баловство. Полум'яні ліворюціонери після пафосних заяв про неприпустимість, гідність і рішучість, повернулися в своє стойло. Звідки їх знову будуть тягати на розкуркулювання по одному, коли медійний галас вгамується.

Система готова жерти бізнес далі, коли буде віддана відповідна команда

Тож на виході знову маємо замість системного рішення "договорняк", який вирішує проблеми однієї особи - Мазепи і не вирішує проблем бізнесу як спільноти. Всі прокурори, судді, слідчі, що приймали участь у розкуркуленні Мазепи, - на місцях. Жоден замовник і виконавець не покараний. Система готова жерти бізнес далі, коли буде віддана відповідна команда.

У бізнесу був шанс скористатися небувалою підтримкою суспільства і дати "інвестняням" по руках. Це був унікальний шанс на системні зміни правил гри.

Не скористалися. Бізнес виявився слабким і недалекоглядним. Дрібні поточні інтереси конкретних компаній виявилися важливішими за стратегічні цілі цілої бізнес-спільноти. Сумно.

Дрібні поточні інтереси конкретних компаній виявилися важливішими за стратегічні цілі цілої бізнес-спільноти

Але є й хороші новини. За свою недалекоглядність бізнес заплатить власними грошима. Бо татарови ж нікуди не ділися і дуже скоро прийдуть за бізнесом знов. Кажуть, ніщо так добре не вчить, як втрата грошей. Можливо, це буде уроком, який піде на користь, і наступного разу замість "договорняка" бізнес виставить владі свої вимоги і доб'ється їх виконання.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі