Абʼюзивні вчителі та тести в укриттях. Кілька слів на захист дітей

Чимало дорослих пишуть коментарі в стилі "ото не знають математики, а потім ідуть дивитись серіал про бандюганів із РФ". Дуже часто це люди, які у своїх профілях пишуть "пельмени со свЕниной"

Кілька днів поспіль лилось чимало бруду в сторону дітей, коли оприлюднили результати тесту PISA. І що особливо ганебно - чимало дорослих понаписували коментарі в стилі "ото не знають математики, а потім ідуть дивитись серіал про бандюганів із РФ".

Дуже часто це писали люди, які у своїх профілях пишуть "пельмени со свЕниной", "наші громОдяни", "копромат на Зєлю".

Є дуже притомне пояснення цих результатів.

Директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко звертає увагу на умови, в яких діти в Україні писали тест. Це був жовтень 2022 року - дуже екстремальні умови блекауту та ракетних ударів Росії.

Діти в Україні проходили тест у жовтні 2022 року під час найбільших ракетних обстрілів. Писали тести після кількох годин сидіння в укриттях

"Діти в Україні проходили тест у жовтні 2022 року під час найбільших ракетних обстрілів. Писали тести після кількох годин сидіння в укриттях. Звісно, це стрес, важко сфокусуватися і втримати інтерес. Це впливає на концентрацію при читанні, на проведення розрахунків. Хоча показники в Україні значно погіршилися, але вони є кращими, ніж у багатьох країнах світу, де немає війни", - каже Вакуленко.

І справді, якщо пошукати світлини із написання власне тесту - то є така, де діти явно сидять в укритті без верхнього освітлення. І ще є одна, де світло падає лише від ноутбуків, хоча це щось схоже на клас.

Стрес дуже впливає на всі ці тексти, конкурси та Олімпіади. Кажу, як людина, яка в 15 років з них не вилазила. І мінімальний стрес від домашньої атмосфери катастрофічно впливав на концентрацію уваги та бажання обігнати конкурентів.

Окреме питання - це якість наших педагогів. Є такі бабери серед учителів, які достоту вбивають бажання розбиратися в предметі. Просто тому, що в приватному житті ці жінки нещасні, син/дочка наглухо поставили блоки на влізання в їхні родини. А отже, залишаються учні - кращі піддослідні кролики, аби попрактикуватися в аб'юзі, зневазі і намаганні зробити усіх зручними терпілами. Крім школи, вони частенько люблять вилізти в соцмережі і обізвати журналіста "хамкою" або розказати, що "ви своїми статтями вносите розбрат". Звісно ж, на позір воно буде в найаляповатішій базарній вишиванці.

Школи мають бути укрупнені і з підвозом. В мою школу привозили організовано дітей із двох сіл - це було десь під 100 учнів

Ще хотілось би зачепити історію "сільські діти мають гірші знання за міських" - от давно кажу, що школи мають бути укрупнені і з підвозом. В мою школу привозили організовано дітей із двох сіл - це було десь під 100 учнів. Батьки вирішили, що їх влаштує саме ця школа і дітям потрібні якісні знання. Цікаво, що батьки переважно були працівниками великої аграрної фірми і поставили питання руба перед працедавцями, що належні освітні умови для дітей - то потреба номер один.

Тому у всіх цих школярів склалось все добре - левова їх частина поїхала в хороші харківські університети з добрими знаннями. З них вийшли айтівці, залізничники, пару полісменів і приватні підприємці. Тобто шкільний автобус був кращим рішенням.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі