Ловіть лайфхак: найкраща мотивація перейти на українську

Кожне ваше українське слово – то цвях у домовину їхнього імперського світу

Тримайте лайфхак для тих, хто повертається з російської мови на рідну.

Стривай, чому повертається? Я ніколи не говорив українською раніше і зараз тільки починаю – скаже типовий корінний мешканець Києва, Харкова, Дніпра, тисяч міст, сіл, містечок.

Справа в тому, що рідну мову забрали не у вас, а ще у ваших батьків. Або навіть дідів. Типова картина в сім'ї російськомовного українця – російськомовні батьки і україномовні діди.

Чому так? Бо імперія щедро засівала тут свою, імперську, мову і культуру. Хочеш отримати вищу освіту? Маєш знати рускій, бо освіта тільки на руском. Хочеш престижну, керівну роботу в міністерстві – знову треба рускій. Хочеш бути вчителем – вчитель руского буде заробляти більше за вчителя української. А хочеш, щоб стібали селюком – тоді говори українською. Мовою села, гуморесок і тужливих пісень.

Україномовні діди стали віддавати дітей в рускі школи – аби дитина виросла успішною та знайшла тепле місце в цьому житті

І україномовні діди стали віддавати дітей в рускі школи, розмовляти чужою. Аби дитина виросла успішною та знайшла своє, тепле, місце в цьому житті.

Тому, якщо ви зараз повертаєтеся до рідної, ви саме повертаєтеся до української, а не переходите на неї. Повертаєте своє, рідне, давно вкрадене імперією у вашого роду. Кожне ваше українське слово – то цвях у домовину їхнього імперського світу. Кожен, хто повернувся на рідну, – то вирок імперії.

Найкраща мотивація повернутися на українську – помста окупантам за покоління зросійщених предків. Якщо потрібна причина старатися, то ось лайфхак – помста!

Неважливо, говорите ви з помилками, суржиком чи довго підбираєте слова – головне, говоріть!

І неважливо, говорите ви з помилками, суржиком чи довго підбираєте слова – головне, говоріть! Балакайте, розмовляйте, гомоніть, бесідуйте, лопотіть, теревеньте, базікайте – повертайте своє, рідне.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі