Парадокс: ми воюємо за демократію, але перетворюємось на диктатуру

Цей тренд може переламати тільки бізнес. За диктатури весь бізнес буде напівдержавним, і кормити Офіс буде набагато дорожче, ніж свою партію

У резонансному дописі Зої Казанжи головне не те, хто така сама Зоя, і не те, що президент тупий.

Для мене основне в цьому пості – авторитаризм президента і, як наслідок, диктатура.

Глибока іронія долі в тому, що в боротьбі демократій проти диктатур авторитарна Україна воює на боці демократій.

Я переконаний, що Зеленський не піде після другого терміну. Влада йому відверто подобається, і він не соромиться насолоджуватися владою. Він має все для її утримання. Після приходи до влади Зеленський знищив будь-яку самостійність ВР, Кабміну, Нацбанку, СБУ, ДБР, НАБУ та інших. Всі рішення приймаються в Офісі президента радниками радників, а державні органи просто оголошують рішення Зеленського, як свої. В країні немає політичного процесу. Старі партії розгромлені, а молоді перспективні політики лягли під ОП і з усіх сил намагаються, щоб їх помітили на Банковій і дали шматок за лояльність.

Старі партії розгромлені, а молоді перспективні політики лягли під ОП і з усіх сил намагаються, щоб їх помітили на Банковій і дали шматок за лояльність

Головне, у Зеленського сформувалося ядро електорату, яке щиро любить його і люто кидається на будь-яку критику в сторону кумира. Якщо сказати таким людям, що нас чекає диктатура, вони покрутять пальцем коло скроні: яка диктатура? Зеленський не такий!

На жаль, такий. Про авторитаризм президента говорять не Марченко з Казанжи, а його власні вчинки. Це Зеленський викликав на Банкову голову НБУ Смолія і тримав там доти, доки він не написав заяву про відставку. Це Зеленський увімкнув Телемарафон, де хвалять тільки його. Це Зеленський викинув з ефіру опозиційні телеканали. Список дуже великий, і його можна продовжити нескінченно. Додам тільки, що в парламентській республіці, якою ми є за Конституцією, голова парламенту має менше повноважень, ніж не тільки президент, а навіть голова його канцелярії.

Небезпека тоталітаризму не в тому, що Зеленський буде правити вічно. За 5-10 років все здорове буде вичищеною з державної служби

Небезпека тоталітаризму не в тому, що Зеленський буде правити вічно і мені доведеться бачити його на цьому посту до кінця життя, а в неефективності тоталітарних режимів. За 5-10 років все здорове буде вичищеною з державної служби. Натомість на їх місце прийдуть лизоблюди, основна функція яких – радувати царя. Україна і її добробут буде навіть не на другому, а на останніх місцях. Так собі перспектива.

Цей тренд може переламати тільки бізнес. У бізнесу є ще 6 років на фінансування і розбудову партії середнього класу, яка єдина зможе протистояти диктатурі. Інвестиції в політику не є витратами. Це інвестиція в майбутнє бізнесу. За диктатури весь бізнес буде напівдержавним, і кормити Офіс буде набагато дорожче, ніж свою партію.

Думайте.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі