Бути чи видаватися: час зробити свій вибір

Обираючи стратегію боротьби з корупцією, треба нарешті вирішити, хто ми

Оголосити українську корупцію "російським ІПСО" – це дуже по-російськи. Це як називати вибухи "хлопками", а палаючий Кримський міст – "задимлєнієм". Улюблена російська гра – будувати потьомкінські дєрєвні і ховати проблеми подалі, аж поки проблеми не поховають самих хитросраких.

Якщо красивий фасад не затуляє нам об'єктивну реальність, ми не повинні толерувати корупцію навіть в найменших проявах

Вибираючи стратегію боротьби з корупцією, треба вибрати, хто ми. Якщо ми ментально рускі люди, тоді дійсно, корупції в нас немає, всі, хто говорить про корупцію, – ворожі агенти, а якщо раптом когось зловлять на корупції, він укладе парі і буде красти далі.

Але якщо ми не рускі, і красивий фасад не затуляє нам об'єктивну реальність, ми не повинні толерувати корупцію навіть в найменших проявах. Зараз інфоприслуга корупціонерів радісно рапортує, що зимові куртки для МО дійсно виявилися зимовими, тому розходимося, корупції немає.

Факт, що "турецька" фірма належить племіннику депутата Касая, який працює в Комітеті з нацбезпеки та оборони, якось нашими білими пальто старанно замовчується

При цьому факт, що "турецька" фірма належить племіннику депутата Касая, який працює в Комітеті з нацбезпеки та оборони, якось нашими білими пальто старанно замовчується. Але ж якщо державні замовлення родичам державних чиновників – не корупція, то що тоді корупція?

Що вибере українське суспільство? Бути чи видаватися? Толерувати корупцію, щоб не порушити єдність корупціонерів з політиками, чи бити по руках, щоб ці с*ки не крали у стікаючої кров'ю країни?

Для мене відповідь очевидна. А для вас?

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі