Сварки в соцмережах – ознака того, що ми здорові. І ось чому

Це добре, що зараз в дискусіях помітні лінії розколу, які будуть після війни. Значить, є час вибудувати політику так, щоб ці тертя стали менші

Скажу непопулярну річ, але наше суспільство досить здорове як на півтора року війни.

Дискусії і контраверсійні питання в публічному просторі. По-моєму, це прекрасно. Гірше було би, якби всі говорили по "повєстке дня". З мінусів – відходимо від сутей дискусії, переходимо на особистості. Проте і це працює.

Ставлення до військових. Воно глобально позитивне. Спостерігав це і будучи в формі, і будити одягнутим "по гражданці".

Так, інколи нам зриває дах. І це логічно – жодна демократична країна не готується до війни на своїй території впродовж років. Крім деяких народно-демократичних республік.

Це добре, що зараз в дискусіях помітні лінії розколу, які будуть після війни. Значить, є час вибудувати політику так, щоб ці тертя стали менші.

Важко сприйняти, що декого з близьких не побачиш. Проте загиблі точно не хотіли би, щоб живі займалися ниттям. Потрібно вирішувати проблеми та шукати нестандартні ходи.

Незвично розуміти, що ми стали глобальною нацією. Багато українців будуть реалізовуватися за кордоном. Багато представників інших націй будуть приїздити в Україну

Незвично розуміти, що ми стали глобальною нацією. Багато українців будуть реалізовуватися за кордоном. Багато представників інших націй будуть приїздити в Україну. І надзавданням є створити ситуацію, де це не викликатиме хейт. Можливо, дозволити подвійне громадянство (крім громадянства недружніх країн) і створенням глобального нетворкінгу.

Повторюсь, ми не хворе суспільство. Ми не failed state. Ми здорові люди, що живуть у нестандартній ситуації. І борються за свою свободу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі